Президентът и неговото войнство

Огнян Минчев, Фейсбук / „Фактор„:

Добре им излезе пасиансът на московитите в България. Работиха усилено десетилетия и успяха неколкократно да качат свои хора до върха – до невисокия връх на непретенциозна България, която винаги са смятали за своя колония по право. 

Днес, в усилни за Кремъл времена, те могат да се поздравят с постигнатото. Основни медии в страната са в огромна степен под контрола на петата им колона в България. В страната няма работещ парламент и стабилно правителство вече две години. Управлява се еднолично от генерал, селектиран от РИСИ, който  води последователна прокремълска политика от момента на встъпването си в длъжност. Руските корпоративни интереси са защитени и посредством скупчването на българските олигарси – подизпълнители на волята на „Големия брат“ около едноличния държавен връх в София.

През целия период след 2000 г. в България няма нито едно управление, което да се е противопоставило на кремълския диктат от позиции на българския национален интерес.

Днес този диктат няма нужда дори да бъде прикриван.

„Крим е руски – какъв да е…“ , „Докато управлява служебното правителство, България няма да предоставя на Украйна своите изтребители, нито своите зенитно-ракетни комплекси, нито танкове и бронетранспортьори…““

(РИСИ е Руският институт за стратегически изследвания, който е аналитичният център на руското външно разузнаване.)

Последното изказване на Радев се коментира по-подробно в редакционен материал на „Зонанюз„:

Позорният индивид Румен Радев: Докато управлява служебното правителство няма да дадем нито танкове, нито ПВО, нито изтребители на Украйна

България не подкрепя и не е част от общата поръчка за доставка на снаряди за Украйна, изтъкна протежето Решетниково

Докато управлява служебното правителство, България няма да предоставя на Украйна своите изтребители, нито своите танкове или противоракетни установки, обяви позорният индивид Румен Радев, който заради глупостта на част от българите е втори мандат президент на България. Радев говори пред журналисти преди започването на конференция „Антикорупция и национална сигурност“.

Той допълни, че е редно „българските граждани отсега да знаят позициите на партиите, които скоро ще решават от името на страната дали ще бъдат част от усилията за възстановяване на мира или на удължаването на войната“.

„България не подкрепя и не е част от общата поръчка за доставка на снаряди за Украйна. Ние ще подкрепим европейски дипломатически усилия за възстановяване на мира“, изтъкна протежето на ген. Реешетников.

Вчера стана ясно, че на съвместното заседание на министрите на отбраната и на външните работи на страните от Европейския съюз е било обсъдено предоставянето на 155-мм снаряди за Киев.

Военният министър Димитър Стоянов (известен като „Митко СМС-а“) обясни, че България не е част от тази обща обществена поръчка и няма как да бъде, тъй като не използва боеприпаси с такъв калибър. 

Според Радев така страната ни ще даде на ЕС знак за своя суверенитет във взимането на решения.

Румен Радев определи като „абсолютни спекулации“ слуховете за фалит на държавата.“

Бих добавила само, че глупостта на избирателите, избрали два пъти Румен Радев за президент, не беше изцяло спонтанна, а се насърчаваше от открито и прикрито русофилски партии. Особено опасни са последните, които, след като дадоха всичко от себе си да осигурят преизбирането на Радев, след това театрално се скараха с него, обявиха се за най-големите евро-атлантици и сега се канят пак да ни яхнат с благословията на разни омаяни или наговорени европейски и американски политици.

Реклама

4 коментара to “Президентът и неговото войнство”

 1. immitev Says:

  Браво! Брисимо! Бойко Борисов ще се гордее със защитниците на неговото име!

  Както всички, знаем има само един истински последователен евро-атлантик. Той нарочно остави Радев да стане за пръв път президент с неадекватна конкуренция, за разкрие маската на неродените още Променисти!

  Показателно е колко много европейски и американски лидери подкрепят неговата лична партия ГЕРБ на тези избори. Те го правят скрито в сърцата си, за да не се намесват грубо в политическия ни живот.

  Неслучайно го викат три пъти в американското посолство за една седмица – не е покрай покрай Магнитски, а за да му дадат лично ноухау как да сложи на място харвардите и демократите! Да ги победи

  Само генерал Бойко Борисов може да осигури стабилност и да спре генерал Румен Радев. Е, електоратът му ще се наложи да преглътне аверите в схемите от ДПС, както и някой друг тъмен субект – ако наложи БСП или човека на Радев – Янев.

  Но никога, повтарям никога не трябва да се съгласява Борисов на съглашателство с тези ужасни евроатлантически изчадия от ДБ и ПП, да му извиват ръцете за някакви правосъдни реформи. Трябва кражбите да си останат, иначе стабилност няма да има.

  • mayamarkov Says:

   „Но никога, повтарям никога не трябва да се съгласява Борисов на съглашателство с тези ужасни евроатлантически изчадия от ДБ и ПП, да му извиват ръцете за някакви правосъдни реформи.“
   Опреснявам Ви паметта, че след последните избори Борисов много искаше съглашателство с ДБ, но ДБ предпочетоха да не скършват хатъра на Румен Радев и Владимир Путин.
   За съглашателството с ПП – по-рано писах, че нормално първият и вторият не се съюзяват, но вече смятам, че това се налага, и го искам от ГЕРБ. Само че не виждам някой от привържениците на ПП-ДБ да иска това от своите хора. ПП-ДБ искат все да става тяхното, точно като путинска Русия.

   • immitev Says:

    Мда, разбира, че Христо Иванов е виновен, че Борисов спира правосъдната реформа и превръща развитието на страната заложник на собственото си политическо и физическо оцеляване.

    Нали се сещате какво стана с Реформаторския Блок, когато се коалираха с ГЕРБ да правят реформи. Борисов ги бламира, успя някои да изкуши с власт, а по-читавите не влезнаха в следващия парламент. Правителство с ГЕРБ, но без реформи, не е вариант – нито за ДБ, нито за България.

    Това „тяхното“ (т.е. правосъдната реформа) на ПП-ДБ е единственото, което може да ни ни докара до пълноценно членство в ЕС и приключване на прехода. Ама досега като не сте го разбрали, няма как да го разберете, защото явно не се интересувате от реалността, а от други неща.

 2. mayamarkov Says:

  Аз не споделям напъните на самозваните демократи да отнемат правото на глас на българските мюсюлмани и етнически турци.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: