Руският план за България

Димитър Попов, „Фактор„:

Руският план „България вън от НАТО“ успешно мина първата си фаза

Докато партиите се чудят да има ли правителство след 2 април или да няма, Русия прави смели планове за завръщането на империята СССР в Източна Европа.


Екип от разследващи журналисти осветли преди дни стратегически план на Москва за откъсването на Молдова от западния свят и приобщаването ѝ към Кремъл. Вестник „Зюддойче Цайтунг” разполага с два стратегически документа по този повод – единият се отнася до Беларус, а вторият за Молдова. 

Някои анализатори предположиха, че такъв план има и за България. Бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов изглежда знаеше за неговото съществуване и го потвърди…
Подробностите как Русия ще ни отдели от Запада останаха недоизказани, затова аз ще отида малко по-далеч по тази тема. Ще се опитам да си представя какви цели и мерки се предвиждат за България в такъв план, който условно бих нарекъл „Решетников”, и който бих разделил на три фази.

Първа фаза 

– Създаване на дълбока политическа криза с нестабилни правителства и чести избори;

– властта да е по възможност в ръцете на проруски лидер; 

– той да промени външната политика като Орбан, така че нашите партньори в НАТО и ЕС да свалят доверието си от България; 

– стандартът на живот видимо да спадне, а бедността и хиперинфлацията отново да почукат на вратата; 

– медиите да разпространяват свободно руската дезинформация и да обвиняват Запада за кризите; 

– проруски партии координирано да поискат излизане от ЕС и НАТО, по възможност чрез референдуми; 

– в енергетиката да се приеме стратегия за гарантиране на руския газов, атомен и петролен монопол поне в следващите 30 години; 

– България да откаже защита на Украйна във войната и с Русия; 

– корупцията да е в такива размери, че да принуди САЩ да ни обявят за ненадежден съюзник.

Втора фаза 

– Угнетени русофили, със специални умения, да предизвикат масови брожения по улиците в подкрепа на „руския свят”; 

– да се организира български Майдан със снайперисти, които бранят паметниците на съветската армия от мръсни фашисти; 

– русофилски жертви край МОЧА да докажат какви неблагодарници са българите; 

– проруските партии официално да инициират референдум за излизане от НАТО.

Трета фаза

– Провалената държава остава без закрила от САЩ, тъй като Путин пак е уредил Тръмп за Белия дом. 

– Възмутен от безредиците в България и насилието над русофили, Кремъл изпраща зелени човечета във Варна и Бургас;

– Лавров обяснява, че защитават от нацистите 300 000 руснаци, притежаващи 500 000 имота по Черноморието; стотици български предатели по отколешна традиция носят на вековните освободители хляб и сол.

– После е ясно – появява се Черноморска република, в която Русия гарантира правата на угнетеното от българските  нацисти черноморско население.

Ако ви се струва, че съм прекалил с конспиративните фантазии, защото нямам доказателства за такъв план, може и да сте прави. Обаче ако погледнете наличните факти по първата фаза съвсем обективно…

Woops!

Ами че ние вече сме изпълнили първата част от този план, бе господа! 

– Имаме ли пет безплодни избори и нестихваща политическа криза? Имаме!

– Властта в ръцете на проруски президент като Орбан ли се намира? Намира се!

– България защити ли Украйна във войната, която води срещу нея Русия? Не я защити! 

– Нашите съюзници в НАТО смятат ли ни за предатели по този повод? Смятат ни! 

– Казва ли доклада на Държавния департамент, че нивото на корупция в България си остава неприемливо високо за съюзник в НАТО? Казва!

– Благосъстоянието на населението спадна ли драстично заради инфлацията и високите цени? Спадна! 75% от хората са обеднели.

– Медиите разпространяват ли свободно и повсеместно руска дезинформация и пропаганда? Разпространяват, и още как!

– Проруските партии официално искат ли референдуми за напускане на НАТО и ЕС? Искат!

– Брани ли служебното правителство Лукойл и руския газ чрез 30 годишна енергийна стратегия, бетонираща руската зависимост в енергетиката? Брани!

Как ви се струва това интересно съвпадение? Във всеки случай, ако има план, неговият автор вече е отчел пред Путин края на първата му фаза и сега умуват кога да започнат втората – с уличните битки край паметника на окупатора в София, с въоръжените руски мекерета, които да бранят съветското наследство с телата си. 

Може да не съм прав, естествено, може днешната ситуация да е просто съвпадение. Може бунтовете през 2020 година да нямат нищо общо с Кремъл, а полезните идиоти, които ги направиха и сега си скубят косите, че преизбраха Радев, да са 

обикновени идиоти, а не специални руски агенти.

Обаче, ако съм прав и всичко е било планирано от Путин, как пресичаме втората и третата фаза на плана?

Мерките са само две – отстраняване на Радев от властта и съставяне на редовно проевропейско и пронатовско правителство на ГЕРБ и ПП-ДБ.

Мен ако питате, то трябваше да стане отдавна, защото от 2021 година насам е ясно, че една партия, управлявала 12 години, не може да си отиде от властта изведнъж, без преходен период; както и че една новосъздадена организация, без опит и кадри, не може веднага да поеме управлението на държавата. Те за кратък период трябваше да бъдат в коалиция, докато неопитните ПП обучат своите, а ГЕРБ се освободи от корумпираните в администрацията. И след година или две, когато са готови, ПП отново можеха да поискат предсрочни избори. 

Този сценарий, най-добър за държавата тогава, го провалиха Румен Радев и две посолства – президентът заради преизбирането си, едното посолство от злонамереност, а другото от глупост. Сега има все повече сигнали, че под външен натиск може да видим тази „невъзможна” коалиция в действие.

Разбира се, ако тя се случи, ще трябва да разказваме на избирателите онзи виц за тоягите, глобата и солта. Нали помните – един трябвало да избира едното наказание, а той хитрувал, и накрая хем солта изял, хем тоягите му ударили, хем и глобата платил. Та и в този случай така стана май – хем ни халоса ПП, хем президентът ни закопа за още 5 години, хем ще преглътнем коалицията ГЕРБ и ПП. И то с 

допълнителна глоба – инфлация и високи цени.

Е, не е нещо ново по нашите земи. Даже си мисля, че не е нужно да си голям анализатор, за да прогнозираш как ще свърши тази или друга българска криза. Достатъчно е да приложите случката за тоягите и солта – просто предвиждайте най-лошия изход, с всички възможни наказания, и никога няма да сбъркате.“

Реклама

Един коментар to “Руският план за България”

 1. immitev Says:

  Върти го сучи го, пак рефренът е в ключовата роля на Партията на генерал Борисов като спасител – този път от руското влияние.

  Както ни спасяваше бившият комунист и охранител на Тодор Живков от комунистите, така и наведеният пред Путин, Борисов сега изведнъж тръгна да ни спасява от руското влияния, като цяла кампания вие само срещу уж естествените си партньори ПП и ДБ, а не мъцва срещу Радев, БСП и Възраждане

  Страхът е ясно, че замъглява разума, а този „план“ граничи с фантастиката. Няма да си губя времето да обяснявам защо, че няма кой да чете с разбиране.

  А тия приказка за ГЕРБ просто да се освободи от „корумпираните в администрацията“, не знам за пред кой наивник са. То цялата концепция на ГЕРБ е базирана на клиентелизъм и корупция – рибата се е вмирисала от главата отдавна. А това, че никой от върхушката на ГЕРБ не мъцва срещу Борисов е показателно колко има желание за изчистване в Партията.

  П.С. Иначе от отстраняване на Радев няма голям смисъл, че Йотова може да е по-зле. Ала има смисъл предложението на ДБ да се прекрати практиката със служебни правителства, която се оказа, че при серия от избори дава твърде много безконтролна власт на Радев. И тогава Радев увисва и никъде няма да го канят вече. Но дали чуваме ГЕРБ да говорят за такива практични решения. Разбира се, че не – спасението на редник Борисов е в това хората толкоз да се уплашат от Радев и руския му уклон (макар че Радев е по-скоро един лицемерен балансьор със съветско мислене), че да си затворят очите за безобразията на ГЕРБ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: