Мая Живкова-Роджърс: ДБ държи електората си радикализиран

Мая Живкова – Роджърс, Фейсбук / Tribune.bg от 16-ти май:

ДБ години размахваха Гешев като стръв, а когато Борисов им поднася всичко на тепсия, увъртат

От последните събития поне стана ясно, че ДБ реално не се стремят нито към съдебна реформа, нито към отстраняване на Иван Гешев. Нямало смисъл да се сменя един уморен кон с друг уморен кон, дълбокомислено се произнесъл Христо Иванов.

След като години наред размахваха Гешев като стръв под носовете на избирателите си, сега – когато Бойко Борисов им поднася всичко на тепсия – се чудят как да увъртат и усукват, че това не било точно онова, за което те се борели.

Ами, точно това беше.

ДБ и ПП са чисто корпоративни партии, които нямат реални политически цели. Привидните им политически цели са подбрани така, че да са много трудно осъществими с цел да поддържат младежкия им електорат в радикализирано състояние. Забраненият плод поражда силни желания и на политическата сцена – типичен левичарски подход, зад който прозира знатният комунистически произход на техния създател и техните лидери.

За нещастие на клетия Христо Иванов пък се оказа, че конят Гешев не само че не е уморен, а е готов и за сериозна битка.“

***

Мисля, че адашката ми е съвсем права. Тъкмо днес спорих със свои приятели – привърженици на ДБ. Те смятат, че ако ГЕРБ не подкрепят безусловно ПП-ДБ, това доказва, че не са евро-атлантици. Разбира се, приятелите ми никога не искат ПП-ДБ да подкрепят ГЕРБ в името на евро-атлантизма и никога не се питат доколко евро-атлантизмът на избраниците им е истински. Винаги се иска другите, дори да са спечелили изборите, да се кланят доземи на умнокрасавците от ПП-ДБ, да търпят безропотно грубиянщините им и да им дават нещица. Коалицията на „добрите сили“ също като някоя котка успява да накара другите да й дадат всичко, каквото пожелае, без тя да дава каквото и да било. Костя Копейкин ТМ, като гледа как хубавичко ПП-ДБ осребряват измисления си евро-атлантизъм, сигурно се хапе отзад защо не е заел пръв тая ниша.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: