Огнян Минчев към партиите: Направете правителство или коленичете пред Радев отново

Огнян Минчев, Фейсбук / „Фактор„:

„Тежки авторитети на общественото мнение обсъждат тук-там „възможността“ за голяма коалиция – макар и в експертна форма – след изборите. Дебатите им излъчват меланхолична фрустрация. Колебаят се, страдат… От една страна… Пък от друга страна… Слушайте, господа – кажете си го направо, че искате Румен Радев да ви управлява чрез все по-открита еднолична диктатура за неопределено време напред! Или си го признайте, или поемете отговорност да препоръчате създаването на отговорно, излъчено от парламента правителство. Стига сте си крили главите в пясъка – защото вече не приличате на щрауси, а на лалугери.“ – пише той.

„Хич не е важно кого можете да понасяте и кого – не можете. Чужд агент еднолично управлява България и я води към поредна национална катастрофа под диктата на кремълските си господари. Това трябва да спре. Веднага! Или поемате отговорност, или отивате да му коленичите. Някои вече имат опит.“

4 коментара to “Огнян Минчев към партиите: Направете правителство или коленичете пред Радев отново”

 1. immitev Says:

  Огнян Минчев много умело пуска лозунги, обаче не се впуска в анализи какво ГЕРБ трябва да променят, че да станат приемлив партньор за ПП+ДБ. Не хапи храната, която те храни 🙂

  Също не отбелязва, че ГЕРБ правят за пореден път изключително негативна кампания, концентрирана изцяло да хвърлят кал и измислици по ПП+ДБ (за разлика от ПП+ДБ, които правят изключително позитивна кампания с мото „Има Как“, макар че обективно погледнато имат предостатъчно материал да напомнят на хората за ужасяващата корупцията и посредствените резултати от 12-годишното управление на еднокнижния).

  Но, важното за Огнян Минчев е да накара страхливия българин да се върна в кошарата при познатото зло, лъжливото овчарче Борисов, вместо да се огледа, че има истински про-европейски избор.

  • mayamarkov Says:

   Фактът, че при невижданата криза, в която е България в момента, с путинист начело и суспендиран парламент, Вие искате „анализи какво ГЕРБ трябва да променят, че да станат приемлив партньор за ПП+ДБ“, ми показва всичко, което ми трябва да знам за подкрепяната от Вас политическа сила.

   • immitev Says:

    Т.н. „невиждана криза“ има само в пропагандното говорене на Борисов и Радев – двамата бащици, които ще спасяват бедните български овчици от НЕВИЖДАНАТА КРИЗА, която ни донесе ПРОМЯНАТА. 😀😀😀

    Вие май сте забравили какво е точно криза (справка – виденовата зима). Сега покрай високата инфлация (пост-ковид + война) има известни икономически предизвикателства пред страната, но определено е прибързано да се говори за криза. А покрай войната на Русия в Украйна и разместването на геополитическия ред има и много нови възможности за икономическо развитие. Въпросът е в парламента да има отговорни политици, които да надмогнат личните си и тясно-партийните си амбиции и страхове и да направят необходимото да се състави прилично евроатлантическо правителство.

    Тъй като явно имате навика да консумирате информация, която да усилва страховете ви, мога да ви предложа някакво облекчение. Добре ще ви се отрази да четете и слушате хора, които говорят спокойно и рационално и ясно обясняват какви са реалните рискове и възможности, без да ви плашат.

    Има немалко такива хора в ДБ. Примерно Манол Пейков е хубаво да се слуша по-често. Но тъй като днес слушах едно изключително интересно за мен интервю на Христо Иванов за геополитика, политика, каква точно е опасността с Радев и какви са вариантите за съставянето на редовно правителство, ще ви го пратя него. https://govori-internet.com/bg-geopolics/ – разговорът започва от 50-тата минута.

 2. immitev Says:

  Корекция „не хапи ръката“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: