Глупостите на Джеймс O’Брайън

Медиапул“ от 19-ти февруари:

„Джеймс О’Брайън за санкциите „Магнитски“: Категорично не сме подведени от никого

Съединените щати са проверили внимателно цялата информация за лицата, санкционирани по глобалния закон „Магнитски“ и са убедени в нея. Това заяви пред Нова телевизия в неделя Джеймс О’Брайън, който ръководи службата за координация на санкциите. Той призова засегнатите от мерките да се защитят, ако са невинни.

„Категорично мога да заявя, че не сме подведени от никого. Проучванията си правим сами. Разполагаме с много източници на информация и сме сигурни в заключенията си. Има и процедури. Ако лицата пожелаят да се насрочи дата, за да бъдат изслушани, могат да се договорят за такава, а не да се водят дебати в медии. Приканвам ги да дойдат и дискусията да се води по официалните канали“, заяви Джеймс О’Брайън.

„Според мен тук въпросът е дали сме работили прибързано или в полза на някои конкретна сила. И отговорът е „Абсолютно не“. Опитахме да стане много ясно, че това се основава на доказателства, че се надяваме резултатът да бъде да се мотивират коалиционни партии, групи от партии да се обединят в новия парламент и да приемат реформи в съдебната власт, които вече са изисквани от ЕС“, добави той.

О’Брайън коментира твърдението на Бойко Борисов, че ако сме били приели антикорупционните закони, тогава списъкът по „Магнитски“ нямало да излезе. „Е, не ми се ще да се ангажирам с хипотези. Смисълът, който влагаме, е, че корупцията, особено установената от нас корупция в сектор енергетика, подкупите в съдебната система, неща от този род, са недопустими. Но пак казвам: решението не е да се говори само за тези или онези лица. Решението е да се поправи системата. Това ни се ще да се случи занапред“, каза той…

Те са много истински разследвания. Имаме екипи в различни наши министерства, които са отговорни за събиране на базата от доказателства. Решението да излезем с този списък е, защото България е много важен партньор за нас и ни се ще тя да изпълни този план за реформи. Наистина съм окуражен от стъпките, които България предприе неотдавна за диверсифициране на енергийния сектор. САЩ помагат на България да се движи в посоката, в която тя вече се движи и това е акт на силно партньорство. Ние сами събираме доказателствата и с радост ще ги защитим по съответните канали, но основното, което се опитваме да правим,е да видим как България продължава напред в посоката, която народът очаква, каза О’Брайън…

Попитан защо списъкът излезе преди изборите у нас и дали това има политическо измерение, той отговори: Правим го, когато сме готови. Замислих се, че сте в предизборна кампания, но напоследък тези кампании се случват често в България.

А после някой ще се оплаква от антиамериканизъм в България… Ето избрани коментари под статията:

Грантаджия Неолиберал 19 февруари 2023  19:55#1

От кого да сте подведени, и за децата е ясно, че открихте предизборната кампания на прокситата си.“

JP 19 февруари 2023  23:25#6

„Ако лицата пожелаят да се насрочи дата, за да бъдат изслушани, могат да се договорят за такава, а не да се водят дебати в медии. Приканвам ги да дойдат и дискусията да се води по официалните канали”, заяви Джеймс О’Брайън.
Да се защитават пред кого, кой ще бъде независимият арбитър? От изказването се разбира само, че трябва да се откажат от всяка публичност и да му се обясняват лично нему – по ‘официалните канали’. Скандално, но нищо в сравнение с поведението на г-жа Мустафа. Тя се остави като шаранче да я хванат на въдичката ‘борба с корупцията’ и използва авторитета и влиянието на великата си страна да помага на кремълския преврат под юмрука на Резидента. Един епичен успех на хитроумната московска агентура у нас.

И вместо да напише в докладите си, че българската дълбока държава се оказва твърде сложна и византийска за простите й представи – защото посланиците не само изпълняват политики, но и формират разбиране и предлагат инструменти – та, г-жа Мустафа заби пети в пясъка и продължи да надува измамата ‘борба с корупцията’. Покрай нея се легитимираха цяла сюрия лъскаво образовани дечица на бивши ‘разузнавачи’ на ДС, и се отплащаха, като създаваха с методите и по международните канали, развивани от техните бащи, една инфернална картина на страна, погълната от небивала корупция. Така се образува една нечестива симбиоза, която разруши политическата стабилност и институциите, от която полза имат само кремълските оператори, но от която нито Мустафа, нито клиентелата тук няма да се откажат. Нито този твърде неумен администратор от статията.

Корупцията у нас /доста питомна по мерките на нашия регион впрочем, вижте какво става в Турция/, функционално зависи от дълбоката държава; но дълбоката държава не е функция на корупцията, тя е нещо твърде различно и нетривиално. Борбата с корупцията е дело на службите и магистратурата, когато излезе на площадите, тя се превръща в крясъци от профани и за профани, и е любимият инструмент на кремълските служби за дестабилизиране на държави – далеч не е само България в този списък.“

M@rt.in 20 февруари 2023  07:10#12

Представям си как на изпроводяк колега на г-жа Мустафа, дипломат от трета, партньорска страна, подкрепящо потупва отиващата си от България американска посланичка по гърба с лицево изражение, което иска да каже: „Прекали… Пък и знаеш, че не се прави така…“ Това е такъв резил – САЩ да заложат авторитета си зад един нехранимайко и приятелския му кръг, на които високоинтелигентният ни (за военен) президент да повери държавата ни…“

Филка Русофилка 21 февруари 2023  12:33#21

дoц. д-p Aлeкcaндъp Йopдaнoв, ГEPБ-CДC/Eвропейска Народна партия:
„Г-жa Xepo Муcтaфa бe мнoгo cлaб пocлaник нa CAЩ. Oпpeдeлeнo нeaдeквaтнa. И твъpдe лeвичapcки opиeнтиpaнa, кaктo впpoчeм и цялaтa Дeмoкpaтичecкa пapтия в CAЩ.
Фaкт e, чe тя пoдкpeпяшe пoлитичecки измaмници у нac и ce нaмecвaшe, пoдoбнo нa дpугaтa диплoмaтичecкa кoкoнa – pуcкaтa пocлaничкa Митpoфaнoвa, във вътpeшнитe paбoти нa Бългapия. Нeщo нeдoпуcтимo зa eдин пocлaник.
Имaшe мoмeнти, в кoитo г-жa Муcтaфa дeйcтвaшe кaтo пapтиeн aктивиcт нa т. нap. пpoмянaджии…“

Реклама

Един коментар to “Глупостите на Джеймс O’Брайън”

  1. marketing | Моето ъгълче Says:

    […] ни подбутнаха да гласуваме за Кирил и Атанас, като заклеймиха други наши политици чрез закон, предназначен да […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: