Политическият рекет на Атанас Атанасов

Копирам изцяло материал от „Епицентър„:

Огнян Минчев скочи на ген. Атанасов: Рекетира в пряка услуга на едноличната власт на президента Радев

Ако ГЕРБ е първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори на 2 април”, отиваме на нови избори наесен.

Това обяви съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов пред БНТ.

Последва реакция на Огнян Минчев във Фейсбук:

„Когато един партиен лидер – макар и на 1-2 процентова партия, но участваща в голяма коалиция – заплаши, че ако не спечели изборите, ще ни прати на следващите, това се нарича рекет. 

Необходимо е колкото се може повече граждани да научат за този рекет и да са предупредени, че се готвят да абортират техния пореден вот на 2 април. 

Съответно – да си направят сметката за кого и защо да гласуват. Този партиен лидер – и неговият рекет са в пряка услуга на едноличната власт на президента Радев, който управлява страната вече две години. 

Подобни партийни „лидери“ са на изкуствено политическо дишане и техните коалиционни партньори ги крепят по причини, известни само на тях самите. 

България се нуждае от политическа промяна и от разрешаване на политическата криза, която я води към еднолична диктатура. Политическа промяна не се осъществява от слуги – макар и маскирани като „лидери“. Бъдете предупредени!““

Много се радвам, че Огнян Минчев се осмели да пише срещу представител на ПП-ДБ. Боях се, че никой сериозен политолог вече няма да критикува тази коалиция, след като Джеймс О’Брайън на практика я обяви за фаворит на американците.

А иначе за никого в България вече не е тайна, че не само дъртото ченге Атанасов, а и всички в ПП и ДБ възнамеряват да ни пращат на избори след избори, докато им хареса резултатът или докато избирателите най-сетне не ги натикат в мишата дупка, която заслужават. Харалан Александров неслучайно оприличи силите на промяната на „разглезени, кресливи деца, които тропат с краче и искат да стане тяхното“.

В момента, като махнем пропутинските БСП и „Възраждане“ и аморфната маса на ДПС, избирателите са разделени почти поравно между два големи блока: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. При отчаяното положение на България аз бих искала тази от двете големи сили, която остане втора, да подкрепи първата (широка коалиция или правителство на малцинството – няма особено значение). Не знам обаче привърженик на ПП-ДБ, който да иска същото. Привържениците на ПП-ДБ, от които съм чувала мнение по въпроса, мислят, че независимо дали ПП-ДБ се окажат първи или втори, ГЕРБ-СДС трябва да ги подкрепят безусловно. Е, какво правиш, като имаш насреща си хора с такава нагласа? Тя изключва вграждане в каквато и да е що-годе цивилизована общност, била тя и мръсен, миризлив ориенталски пазар, защото и на ориенталския пазар участниците знаят, че не може все да става тяхното, и влизат в преговори за намиране на взаимно приемливо решение. А щом електоратът мисли така, правете сметка за политиците! Надявам се на никой водач на ПП-ДБ да не се наложи никога да живее под един покрив с тъща си, защото стане ли това, очаквам до три-четири седмици бабата да почне да припка на зиг-заг.

Реклама

3 коментара to “Политическият рекет на Атанас Атанасов”

 1. immitev Says:

  Наративът на всички инфлуенсъри на хранилката на ГЕРБ (и Харалан и Огнян Минчев са видимо материално-мотивирани да пеят в хора), е че ДБ и ПП са по-виновни, че не искат да взаимодействат с нереформиран ГЕРБ, където всички важни решения все още се вземат от едно-книжния бандит, а не че Борисов и всички други безгласни изпълнители от ГЕРБ са виновни, че не спират да пречат на правосъдието в страната.

  За тези избори нещата са много прости. Единственото възможно правителство ще е водено от ПП+ДБ, с подкрепата на ГЕРБ. И ако ПП+ДБ не спечелят изборите, шансът за правителство ще е по-малък, защото нямат да имат електоралната тежест, с която Борисов да се извини, че ето „народът реши“ и да подкрепи реформаторско правителство. Не, че е напълно изключена опция за про-европейско правителство и при победа на ГЕРБ, но е много по-малка.

  • mayamarkov Says:

   „Единственото възможно правителство ще е водено от ПП+ДБ, с подкрепата на ГЕРБ…“

   Ей за това говоря. Независимо кой спечели изборите, ПП-ДБ искат да управляват с безусловната подкрепа на ГЕРБ, на когото вредят с всички средства (дори в своя собствена вреда) от години. И привържениците им искат същото – или поне тия привърженици, чийто глас се чува. Англоезичните наричат това „my way or the highway“ и аз го смятам за дълбоко недемократично. А мнението Ви за Борисов и ГЕРБ интересува изключително Вас.

   • immitev Says:

    В момента, в който най-накрая си дадете ясно сметка що за човек е създателят и едноличен управител на ПП ГЕРБ, какви мрежи на зависимости е оплел през годините, как си гарантира лоялност от другите изпълнителни в партията (или по-често театралната трупа), какво го кара да действа така както действа в политиката, чак тогава има шанс да разберете защо е толкова трудно на ДБ и ПП да го третират като потенциален равноправен партньор в едно бъдеще управление.

    И все пак, с оглед на също лошата алтернатива Радев и фактът, че Европа е косвено във война, наистина може да се направят известни компромиси. Явно ГЕРБ никога няма да признае вина за прегрешенията си, но поне ако пусне съдебната реформа напред, тогава може да има и правителство. Но пак всичко зависи от Борисов и колко го натегнат западните ни партньори.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: