Още за Путинова Русия

Свилен Спасов, boulevardbulgaria.bg:

Време е и България да спре да се залъгва каква е путинова Русия

…Бяхме забравили за маниакалния деспотизъм и величие, водещо към война.

В Третия райх и в сегашната “руска империя” поставените начело, макар и чрез избори, са случайни хора без особено образование или капацитет за управление. Подценявани от тези, които са ги издигали, тези хора с нещастливо детство и пренебрегвани от средата си поддържат у себе си изумителна злоба, завист, отмъстителност, предизвикващи страх у другите.

Някакви начални успехи ги издигат в собствените им очи като световни лидери, а в очите на другите – като пресметливи стратези. Впоследствие се оказват само примитивни унищожители на човешки живот.

Уникалното в Русия е, че за първи път вероятно в историята на човечеството прослойка силоваци, обучени да репресират, шантажират и убиват, притежава всичко в една държава. Всичко – не само пари и жени, а всичко. Административната власт, финансовата власт, съдебната власт, медийния контрол и собственост, но и нещо непостигано досега – собствеността на икономиката, частната собственост или държавната, управлявана като частна. И с малки изключения нито един от управляващите и контролиращи всичко това няма образование или опит в поверената му сфера.

Развитието на икономиката не е приоритет – в ресурсно ориентираната икономика на нефт, газ, въглища, метали, зърно и др. не е необходимо. Приоритет е краденето – контролираш и усвояваш износа. Друга икономика не е необходима. Тя трудно ще се контролира и създава омразната независима средна класа.

Този модел, в който хора от репресивния апарат се превръщат от инструмент на властта в носители на цялата власт, стряска политиците навсякъде по света…

Защо и как се стига до тези кошмарни за Европа периоди? Може би защото в наше време в държавата с най-много ядрени бойни глави и бомби в Европа се живее най-лошо и се краде най-много. И тези, които са прибрали милиардите, макар и да са се изнесли в Европа, продължават да мразят Европа, защото тя не ги величае.

Дори най-обикновените руснаци, ходещи по улиците на България, са надменни и арогантни, а посланичката е като генерал-губернатор в София от 19 век и откровено мрази България. За съжаление Стефан Стамболов не ни е президент…

“Левада – Център“ – най-качествената руска социологическа компания, обявена за чуждестранен агент, излезе с данни, че първите три най- уважавани институции в Русия са армията, президентът (Путин) и ФСБ (КГБ)…

Сега обаче гениалното ФСБ, което е оплело целия свят, е сгрешило, че за 4 дни Украйна ще е завладяна. Армията я бият. Вижда се и че не е точно армия, защото другата характерна черта на тоталитаризма е, че докато ти крадеш от народа, и той краде от теб…

Време е България да не се залъгва каква е Русия, особено тази сегашната путинова Русия. Европа спря да се залъгва, Америка спря да се залъгва, Индия не си прави никакви илюзии, Китай не се заблуждава, а Турция прави пари и разширява влияние.

Ние губим морал, енергия и – за съжаление – и ума, и парите си.“

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: