Каспаров за „глобалния спасителен екип на Путин“

Гари Каспаров в Туитър:

„Три месеца след началото на геноцидната тотална война на Путин срещу Украйна глобалният спасителен екип на Путин се събира отново. Държавни ръководители, медии, експерти, всички обичайни заподозрени, нетърпеливи да запазят ужасяващото статукво и да пожертват живота на хиляди украинци, за да го нарекат мир.

Украйна кърви без оръжията, които поиска. Путин бърза да анексира още украинска територия, издава паспорти и валута, убива и депортира хиляди и ги замества с руснаци, както прави вече осем години в окупирания Крим и Донбас.

Печалбарите и умилостивителите, работещи с или за Путин, като Кисинджър, се присъединяват към фалшивите „миротворци“ от Франция и Италия, за да изпратят повече украинци в ада на руската окупация, задават се десетки нови Бучи. Кои са те, че да казват на украинците как да живеят и да умрат?

Путин знае, че оръжията ще стигнат до украинците след по-малко от месец, затова отчаяно иска да докара историята до задънена улица, като постигне прекратяване на огъня, което няма да спазва. Под това прикритие той ще консолидира територия, ще продължи анексията и ще ликвидира всяка съпротива. Правил го е и преди.

Някои съюзници бавят оръжията, страхувайки се от украинска победа. Ако Украйна постигне по-голям напредък, отблъсквайки Русия, западните лидери могат да загубят желания момент за „мир за нашето поколение“ и съответно възможността да се втурнат обратно към руския газ и петрол.

Украйна се нуждае от въздушна защита, докато съюзниците се сочат с пръст и си играят на горещ картоф с това кой от какви разрешения има нужда, за да предоставя самолети и други оръжия. Искат ли касапницата да приключи или просто да я прикрият, да я отложат, гарантирайки, че следващия път ще бъде по-лоша?

Макрон се надяваше, че Зеленски ще бъде маршал Петен за Украйна, но той се оказа по-скоро дьо Гол. Украинците не искат да живеят в републиката на Виши под фашисткия режим на Путин. Така че те се борят с всички сили за своята нация и за Европа, и за свободния свят.

Но Европа не се бори с всички сили за Украйна. „Съюзът“ не е единен, не отстоява ценностите от своето основаване. Във войната за живот и свобода няма място за приятелски сделки с агресивни диктатори. Какво говорят действията на Франция, Италия и Унгария за техните принципи?

Спасителният екип на Путин не се срамува дори след ужасите на Мариупол и Буча. Редакционните статии все още призовават за кратки пътища и сделки с военнопрестъпника. Ех, само ако тези умилостивители, здрави и добре нахранени, притежаваха една десета от смелостта, която украинците имат под обстрел…

Настояването на Путин за сделка трябва да ви накара да продължите натиска, да унищожите нахлуващата му армия и да доведете до банкрут него и неговата мафия. Под лидерството на САЩ трябва да продължите затягането на финансовите клещи, за да му се покаже, че нещата няма да се подобрят, докато Украйна не бъде цяла и свободна.

Спрете да мислите за отстъпките, които Украйна може да направи. Тя плаща ужасна цена с кръв, предстоят десетилетия на възстановяване. Тя плащат за годините на слабост и корупция на европейските нации, които охотно правеха бизнес и дипломация с нашественика.

Украйна се нуждае от доставянето без колебание на всяко оръжие, което поиска. Свободният свят има късмета да разполага със смели и квалифицирани украински военни на предната линия на война, която никога не са искали, война, която Западът се  преструваше, че не съществува. Те не са подчинени, те са партньори.

Фалирайте Путин и неговия режим. Дайте на Украйна каквото ѝ трябва, за да спечели. Срам за всеки, който спасява Путин от последствията от неговата убийствена война. Украйна трябва да избере и докато те решават да се бият, ние трябва да се борим до тях. Слава на Украйна!“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: