Атлантическият съвет за военната помощ за Украйна

Позиция на Атлантическия съвет на България (прочетете я изцяло във Faktor.bg):

„Защо Путин врътна кранчето на газа за България?

Защото срещу България сега се води пълномащабна руска хибридна война! Настана време разделно. Ситуацията е или-или.

Най-много руснаците сега ги боли от възможността България да изпрати оръжие и муниции на Украйна.

Складовете ни са пълни с муниции, които в следващите дни са критично важни за украинците. Те още не са преминали на западни оръжия, а муниции за старите съветски, с които сега воюват, в достатъчно големи количества не се намират чак толкова лесно и бързо. А България има на склад много и едва ли е пресилено да се каже, че е нещо като „пещерата на Аладин“.

Девети май наближава. Путин иска победа, а всеки патрон или снаряд, който веднага може да влезе в употреба против руските нашественици прави тази победа все по-невъзможна. 

На украинската армия й трябват нашите стари оръжия и муниции сега, а не след година-две. На Украйна й трябват наши стари МиГ-29, дори и нелетящи такива, а само за части (имаме такива поне шест), както и зенитно ракетни комплекси. След немного време Украйна ще бъде снабдена с достатъчно западно оръжие, което е с различни по стандарт муниции. И тогава нашите вече ще стават все по-малко потребни. Това засяга и военната ни промишленост. Отвореният сега прозорец от възможности за износ с течение на времето все повече ще се смалява. Ако имаме нещо да го изнасяме, сега му е времето. Най-вече защото Путин трябва да бъде спрян сега. Утре ще е късно…“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: