Електронни учебници – най-сетне!

Най-сетне имаме достъп в Интернет до електронни учебници от І до VІІ клас – вж. новината и съответната страница на сайта на МОН. Ако не откривате в списъка търсения учебник, можете да го потърсите на сайта на самото издателство.

Аз от началото на учебната година правя „електронни учебници“ за малкия си син, като сканирам и разпечатвам страниците, които учи в момента. Това е начин да олекотя раницата му, защото с всичките учебници тя тежи почти колкото ученика. Горните линкове ми прати позната майка, на която съм се оплаквала от този проблем. За жалост  някои от качените електронни учебници са с твърде ниска разделителна способност и с тях ще трябва да продължа по стария изпитан начин.

2 коментара to “Електронни учебници – най-сетне!”

  1. Martin Ivanov Says:

    На административните зелки в образователното министерство трудно им увират главите. Отдавна трябваше да са обърнали всички учебници в електронен вид. Там само с конкурси за написването на нови учебници се занимават, защото има далавера за някои, но да улеснят битието на учениците въобще не ги интересува. Той и министъра като го гледам въобще е далеч от образователните низини. Поради некадърността на министерството 84 млн. евро за проекти в сферата на образованието остават неусвоени, какво да говорим за средното, като навсякъде тъжна картинка. Методологията на преподаване е от миналия век, децата са стресирани и дезинтересовани от скучно поднасяния материал. Може би има и изключения, но в повечето училища е така. И оттам се тръгва към висшето образование с интерес към по-„службогонските“ професии- право, администрация, докато за фундаментални дисциплини на обществото като химия и физика почти няма интерес. Не мога да си обясня защо СУ например свали таксите за обучение в тези иначе престижни но и не у нас дисциплини до смешните 250 лева на семестър. Всичко е объркано в тази държава- вместо високотехнологична индустрия с добавена стойност се разчита на кол центрове и пари от Европа, половината от които се крадат, а другата половина- се връщат. А иначе сканирането и обработката е доста сложен процес, защото понякога поради видовете шрифтове които се използват, разпознаването на текстовете не винаги е удачно, така че адмирации за къртовските ви усилия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: