Любов необяснима

В неделя ще гласуваме за Народно събрание. Ще ми се да напиша нещо вдъхновено как ще осъществим върховното си гражданско право, но не мога. Лично аз възнамерявам да си стисна носа и да гласувам за ГЕРБ. Не съм почитателка на Бойко Борисов, но това има. За предишните си избраници – Реформаторския блок, не бих гласувала след многократно обсъжданите в този блог изпълнения на Меглена Кунева. Пък и реформаторите явно не искат гласовете на хора като мен, щом са турили за водач на листата в нашия район Светослав Витков.

Предстоящите парламентарни избори са всъщност резултат от неотдавнашните президентски избори, които ГЕРБ загуби и това накара министър-председателя Борисов да подаде оставка. Оттогава мина доста време, а съзнанието ми още се бунтува срещу факта, че избрахме генерал-социалист, чиято първа дума като президент беше за отмяна на санкциите срещу Русия. Защо, народе????

Моя приятелка, която има допир с народа, казва, че той бил сърдит на досегашния президент Плевнелиев, задето „ни скарал с Русия“. Не мога да се начудя на необяснимата (и несподелена) любов на мнозинството българи към Русия. Какво толкова й обичат, като никой не емигрира в Русия, почти никой не отива да учи там и малцина се осмеляват дори да търгуват? Ако русофилите или децата им решат да емигрират, посоката е същата като избраната от русофобите – запад. Тоест българската любов към Русия е пропита с лицемерие.

Или може би това не е любов, а страх? Избираме си русофил, за да се репчи на Запада, да се мазни на Русия и така да я умилостиви? Понеже инак Путин, освен че ще ни спре кранчето за газа, току-виж се сетил за хилядите руско-говорещи по Черноморието, които са репресирани от българо-фашистите и спешно се нуждаят от въоръжена закрила.

Друга приятелка изрази мнение, че повечето българи са прости и затова им харесва да ги командва генерал.

Вие как мислите?

2 коментара to “Любов необяснима”

 1. tereza Says:

  Съпругът ми е генерал от армията и смятам, че ценностната система на генералите е много по-висока от тази на политиците. Затова и гласувах за генерал Радев.
  Кажете на приятелката си, че тя е проста.
  И какво му е лошото, че е русофил? Първо – да си скаран с Русия е толкова глупаво, колкото и да си скаран със САЩ, с Китай или с Иран. Второ – ако не ти харесва Русия, то не забравяй поговорката „Дръжте приятелите си близо, а враговете – още по-близо“.

  • mayamarkov Says:

   По тези въпроси няма да се разберем. Моят баща е полковник от запаса, но и той е съгласен, че войската създава специфичен начин на мислене и поведение, който прави човек неподходящ за демократичен управник.
   С Вас имаме различни понятия за глупаво и умно поведение. Ако спорехме през 1939 г., щяхте ли да кажете, че да си скаран със Съветския съюз е толкова глупаво, колкото и да си скаран с Япония или с Германия? Пословицата „дръж враговете си близо“ съветва да ги държиш под наблюдение и контрол, а не да им се продаваш или, както правят нашите русофили, да си сваляш гащите пред тях безплатно.
   Чухте ли за Денис Вороненков? Избягал в Украйна, но и там го очистили. Хак му е, като не одобрява Путин.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: