България с правилна позиция за търговията с Израел

Преди близо месец Европейският съюз прие норматив, според който стоките, произведени в еврейските селища на Западния бряг, трябва да бъдат маркирани.

Когато чух това, се възмутих. Каква е идеята? Идеята е Европа да се подмаже на ислямистите, като им покаже, че е за палестинците и срещу евреите. (Ако някой изтъкне, че можеш да бъдеш срещу ционистката политика на Израел, без да бъдеш срещу евреите, бих му предложила да оцени следното изявление: „Нямам нищо против българите, искам само България да бъде изтрита от лицето на Земята.“)

Да си западняк и да водиш или подкрепяш антиизраелска политика, е морално проблематично (най-меко казано). Освен това е срещу собствените интереси. Както е казал Чърчил, да правиш отстъпки на врага си е като да храниш крокодил – най-многото, на което можеш да се надяваш, е, че ще бъдеш изяден последен. Всъщност почти веднага след решението за маркиране на „заселническите“ продукти във Франция бяха извършени ужасяващи ислямистки атентати със 130 жертви. Франция е една от страните, настоявали да се въведе маркирането. Друга такава страна е Белгия, в която атентатите са били планирани. Ислямистите действат по-логично от нас – гледат къде поддава и, щом видят слабо място, натискат.

Радвам се, че България е една от страните, които не са искали маркиране. (Другите са Австрия, Кипър, Чехия, Естония, Германия, Гърция, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния и Словакия.) Сега ми се ще като Унгария да откажем да следваме новите директиви.

Реших да напиша този пост точно днес като поздрав за еврейския празник Ханука (започнал снощи).

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: