Мис Мародерка

На всички ни е ясно, че при въоръжен конфликт никой от участниците не може да остане ангел небесен. Но моралното падение на предателите от Източна Украйна достига дълбини, за които чак в речника няма подходящи думи.

 

miss_looter

Девойката на снимката ви изглежда нормално човешко същество, нали? Но това е само заблуда, като в научно-фантастичните сюжети, описващи как извънземни се маскират с човекоподобна обвивка, за да се внедрят сред нас и да ни унищожат. Превеждам от в. „Сидни Морнинг Хералд“, откъдето взех снимката:

MH17: Украинка публикува в Мрежата снимка, на която се твърди, че е с взета от мястото на катастрофата спирала

…Екатерина Пархоменко качва в Инстаграм снимка на ръката си, държаща козметика Catrice, с надпис: „Спирала от Амстердам; по-точно от полето. Е, разбирате какво искам да кажа.“

looted_from_mh17

Според руски и украински медии, макар да не може да се изключи възможността постът да е фалшив, той изглежда истински.

Попитана от друг потребител на Инстаграм откъде е дошла спиралата, г-ца Пархоменко отговаря, че я е получила „от познат мародер“.

Жената, която явно живее в село Торез близо до мястото на катастрофата и пише под ник „золотося“, се защитава с думите: „Аз съм сепаратистка и след последните събития от всичко украинско ми се гади и се вбесявам.“ (Младата дама явно си въобразява, че самолетът е бил пълен с украинци – М.М.)

…(Друг потребител) пише в отговор на поста: „Добре, че не ядеш храна от самолета… или каквото друго можеш да намериш там.“ На което „золотося“ отговаря: „Искаш ли да ти изпратя и на теб малко храна? Или бельо? Или лайна?“

Акаунтът на г-ца Пархоменко в Инстаграм е изтрит днес (26-ти юли, М.М.) след вълна от бурни критики в Мрежата.

Неуважителното отношение към мъртвите и техните вещи на мястото на катастрофата буди възмущение в редица страни… Кореспондент на в. „Телеграф“ е видял празни портфейли и отворени портмонета, пръснати по земята...“

Един разказ от Джек Лондон („Под палубната тента“) започва с въпрос, поставен в мъжка компания – може ли при каквито и да било обстоятелства мъж да нарече жена свиня. Следва описание на поведението на една дама и извод, че все пак има обстоятелства, при които епитетът е съвсем уместен.

Помните ли сентенцията на Чехов, че в човека всичко трябва да бъде прекрасно – и лицето, и дрехите, и душата, и мислите? Сигурно и нашата „золотося“ е почитателка на класиците и гледа да се разкраси в правилната последователност, но до душата още не е стигнала… Ако мародерите правят конкурси за красота, с тези подчертани одухотворени очи може и да стане миска!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: