Пазете се от „майстори“ на покриви!

Около мен вече няколко души си изпатиха от роми, които най-любезно осведомяват собственик на жилище или домоуправител, че покривът на сградата се нуждае от поправка… след което настойчиво му предлагат услугите си, разтрошават покрива му, карат го да им даде колкото излишни пари има и го оставят щастлив, че поне не е пребит.

Шансът ви да се опазите от тези организирани престъпници е да ги изгоните в мига, в който цъфнат на вратата ви. Съгласите ли се на каквото и да е вземане-даване с тях (напр. да се качите до покрива, за да проверите състоянието му), вие стъпвате в капана. И нямате шанс да се измъкнете не само защото вие сте един, а те са банда, а и защото вие сте аматьор, а те – професионалисти.

Моят съвет е: бягайте от майстор на покриви, който сам предлага услугите си! Ако наистина се нуждаете, търсете някой с надеждни препоръки. И не наемайте роми да ви поправят покрива ДОРИ ако имат надеждни препоръки. В един от случаите, които знам, ромите са били препоръчани от съсед, който преди това е „използвал услугите им“. Единственото ми обяснение е, че въпросният съсед, след като е бил изнуден и ограбен, е изпитвал нужда да се успокои, че не е единственият прецакан.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: