Пазете се от „майстори“ на покриви!

Около мен вече няколко души си изпатиха от роми, които най-любезно осведомяват собственик на жилище или домоуправител, че покривът на сградата се нуждае от поправка… след което настойчиво му предлагат услугите си, разтрошават покрива му, карат го да им даде колкото излишни пари има и го оставят щастлив, че поне не е пребит.

Шансът ви да се опазите от тези организирани престъпници е да ги изгоните в мига, в който цъфнат на вратата ви. Съгласите ли се на каквото и да е вземане-даване с тях (напр. да се качите до покрива, за да проверите състоянието му), вие стъпвате в капана. И нямате шанс да се измъкнете не само защото вие сте един, а те са банда, а и защото вие сте аматьор, а те – професионалисти.

Моят съвет е: бягайте от майстор на покриви, който сам предлага услугите си! Ако наистина се нуждаете, търсете някой с надеждни препоръки. И не наемайте роми да ви поправят покрива ДОРИ ако имат надеждни препоръки. В един от случаите, които знам, ромите са били препоръчани от съсед, който преди това е „използвал услугите им“. Единственото ми обяснение е, че въпросният съсед, след като е бил изнуден и ограбен, е изпитвал нужда да се успокои, че не е единственият прецакан.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: