Естествено лечение на хрема

Току-що разменихме реплики с привърженик на естественото раждане (чийто коментар сметнах за свой дълг да изтрия) и по този повод се замислих пак по темата. Намерих във форума „Зачатие“ нещо, което не мога да не споделя с вас:

Olivia защитава домашното раждане със следните „доводи“: „Това, което се опитвам да кажа, е да не отивате в другата крайност – човекът не е само физика и психика. Има още един куп нюанси, които за някои съществуват, а други още не са ги усетили, но това не означава, че ги няма. Все повече научни доказателства има за комплексността на човешкото създание.“ (Разбира се, няма никакви цитати и линкове за тези имагинерни научни доказателства. Типично за привържениците на „естественото“ е изтъкването, че науката ги подкрепя, и настояването ние да приемем това твърдение на юнашко доверие – М.М.)

_
Jbrul отговаря: „Въобще не споря…аз поне. Предполагам все пак, не мислиш че човек е САМО енергия нали? Обсъжданите в тази тема хора са именно залитащите в някаква крайност. Не веднъж казах – всяко нещо с мярка е ОК и си има мястото и функцията, лошото е, като изгубиш мярката. Да разчиташ да развиеш омотаната около врата на бебето пъпна връв с „мисловен напън“ и „концентрация на енергията си“ само, без да предвиждаш вариант все пак да не успееш по този начин, си е крайно поведение. Иначе – няма нищо лошо да следваш което ти пасва духовно учение, щом същото ти помага да си в хармония със себе си и околните, когато човек е хармоничен – той е физически по-здрав, определено. Само, че тук говорим за сериозно прескачане на „здравословната духовност“ и вършене на чиста проба глупости вече…
Козметичката ми, която ме осветляваше вчера по тези въпроси, е с алергичен ринит от години. Вчера ми обясни, че с рейки го е излекувала напълно, но беше подпухнала и смъркаше яко. Отбелязах този „незначителен“ факт и обяснението беше следното. Заради това, че с години е взимала медикаменти (те били отровни), когато състоянието й се обостри, с рейки сега по-бавно и трудно било пълното излекуване. Тя била успяла все пак, ама клиентката преди мен имала лоша аура, с която й развалила психо-настройките за лечението на ринита, та от това пак се била разсополивила и подула… Неин си проблем, не съм аз с ринит, но на мен ми изглежда като залитане в крайности нейното.“

(Получерният шрифт мой. Леко съм коригирала пунктуацията. Току-що проверих какво е „рейки“ и се оказа, че било „система на лечение чрез полагане на ръце с несравнима простота и мощ„. Но и да не знаете това, смисълът на текста е съвсем ясен.)

Реклами

2 коментара to “Естествено лечение на хрема”

  1. Dimi Says:

    има ли нещо доказано което да помага наистина

    • mayamarkov Says:

      Нали знаете, хремата, ако се лекува, трае седмица, ако не – 7 дни :-). Имам предвид „нормалната“ хрема, за алергичната не знам практически нищо.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: