Някой спомня ли си визитата на Хамас?

От последния ми пост доста неща се случиха в милото отечество. На референдума за АЕЦ с „да“ отговориха 60% от гласувалите 20% от избирателите и така зарадваха социалистите и матушка Русия. Подозрително скоро след това почнаха едни протести срещу цените на тока, парното и каквото още се сетите, които прераснаха в искания за „смяна на системата“ и „народът да управлява“. Най-добре ги обобщава Марфа в този и този пост. В крайна сметка Бойко Борисов подаде оставка (което си признавам, че не смятах за възможно – звучеше ми горе-долу като Зевс да подаде оставка). Сега държавата е на автопилот и се готвим за предсрочни избори, може би. Протестите не спират, макар участниците в тях отдавна вече не са наясно какво искат, ако изобщо някога са знаели. Или може би проблемът е мотивацията да се изрази в разбираема за неподготвения слушател членоразделна реч. Светът – стреснат, трогнат, очарован – коментира събитията от България под лайтмотива: „Видяхте ли до какво водят балансираните бюджети?“

Цялата тази суматоха покри с незаслужена забрава едно важно събитие: Миналия месец трима палестинци, депутати от терористичната организация Хамас, която по палестинските краища минава за партия, гостуваха в България по покана на Центъра за близкоизточни изследвания. Както можете да прочетете например в dnes.dir.bg, „неговият директор Мохд Абуаси обясни, че идеята на визитата е след като България свърза военното крило на ливанската групировка Хизбула с атентата в Бургас, да се покаже, че страната ни има балансирана политика. И двете организации са поддържани от Иран.“ Т.е. понеже са ни малко неприятностите с Хизбула, дайте да си поканим терористи от Хамас, та съвсем да смаем света. В крайна сметка вдигнатият шум накара хората от ДАНС да заслужат поне няколко стотинки от надутия си бюджет, като набързо изпроводят скъпите гости до летището.

Какъв е този Център за близкоизточни изследвания? От сайта му ще разберете, че е неправителствена организация, но не виждам кой го финансира. Случайни заглавия от сайта: „ПОД АМЕРИКАНСКИ И ИЗРАЕЛСКИ. НАТИСК ЩЕ ОБВИНИ ЛИ БЪЛГАРИЯ ХИЗБУЛЛАХ ,ЧЕ СТОИ ЗАД АТЕНТАТА В БУРГАС.“, „Палестинската съпротива против окупацията“, „Етническото прочистване на Палестина – глава втора“, „Д-р Мохд Абуаси: Чуждите паспорти на терористите и мароканската симкарта изключват „Хизбула„“. Трябват ли ви още доказателства, че този „изследователски център“ е гнездо на всеотдайни привърженици на ислямския фундаментализъм и тероризъм? Чудя се какво още е нужно да стане (нова бомба ли?), та службите да поразровят това гнездо и неговото финансиране и да заслужат още някоя стотинка от парите на данъкоплатците.

Ние не искаме страната ни да има балансирана политика. Напротив, искаме крайно небалансирана политика. Така е по-достойно, а в крайна сметка и по-безопасно.

Един коментар to “Някой спомня ли си визитата на Хамас?”

 1. Имаме право на по-добър живот Says:

  ОМБУДСМАНЪТ, Г-Н К. ПЕНЧЕВ В СВОЕ ПИСМО-ОТГОВОР от 07.03.2013 г.

  до Инициативните комитети провели среща в гр. Сливен на 23.02.2013 г.
  и Гражданските организации, коалиции и инициативи,
  подкрепили исканията в писмо от 04.03.2013 г. до НСъбрание, Президента на РБългария….

  Институцията на омбудсмана споделя мнението, че самият протест представлява, всъщност, голяма крачка в развитието на гражданското ни общество, че гражданите искат да бъдат чути.

  Омбудсманът казва, че обобщените искания в писмото до институцията недвусмислено доказват, че протестиращите български граждани не са анархисти и лумпени, които да доведат демократичната ни държавата до колапс и изолация. Напротив, мнозинството от тях са разумни и интелигентни хора с експертен потенциал, които предлагат в голяма степен смислени, изпълними и непротиворечащи на демократичните ценности решения на натрупаните проблеми.

  Прочетете писмото на тази връзка: http://zonabg.com/Събития/Подадени-документи/item/218-Отговор-на-омбудсмана-07-03-2013г.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: