Гласуваш за Станишев – получаваш Хизбула

hezbollah_stanishev

Седем месеца след атентата на летище Бургас от 18. юни 2012 г., отнел живота на петима млади израелски туристи (включително бременна жена) и българския шофьор Мустафа Кьосов, имаме новини кой стои зад това грозно дело: Хизбула, както всички си мислехме от самото начало.

Не ми се пише дълъг пост на военни теми, но не мога да се удържа да не коментирам падението на най-стабилната и в момента втора по сила българска партия: Водачът на БСП Сергей Станишев, който понастоящем се пада и водач на европейските социалисти, вложи толкова сърце и душа да брани Хизбула, че си заслужи място на сайта на терористичната организация. Горната картинка е екранна снимка на въпросната страница.

Преди последните парламентарни избори социалистите се опитаха да разколебаят подкрепата за ГЕРБ, като разлепиха плакати с образа на Бойко Борисов и зад него Иван Костов и надпис: „Гласуваш за Бойко – получаваш Костов“. Тогава доста народ гласува за Бойко и Бойко спечели, което имаше какви ли не последици – и положителни, и не твърде; но при всичките критики към сегашните управляващи досега не съм чула някой да се оплаква, че е получил Костов. В замяна на това горната картинка веднага ще прати по-възрастните българи в незабравимото минало, когато палестински и други кандидат-терористи се обучаваха в наши военни училища – и някои от най-талантливите като Акрам се реализираха на място… Така че, драги читатели, дори сърцето ви да пламти за лявата идея и да помните наизуст Смирненски и Вапцаров, помнете също, че ако гласувате за Станишев – получавате Хизбула!

6 коментара to “Гласуваш за Станишев – получаваш Хизбула”

 1. kordonblog Says:

  Предполагам, че правителството има достатъчни основания да обяви Хизбула за отговорна за извършването на атентата в Бургас. Това, разбира се, е сериозна отговорност, защото не може да се обвинява някого просто от антипатия или по презумпция, а още по-малко това може да се върши спрямо такава организация. Но да се твърди, че не бива да разгласяваме виновните, понеже може да привлечем вниманието им към България е неуместно. Те така или иначе вече окървавиха страната, без да сме дали някакъв повод за това. Освен това истината, каквато и да е тя, трябва да се знае.
  Естествено, остава отворен въпросът каква е причината Израел и неговите граждани да станат мишена на такива прояви. Защото реакцията на Хизбула и палестинците не може да не е предизвикана от нещо. Нещо в политиката на еврейската държава, в нейното отношение към арабското й население и към съседите й. Тоест, проблемът е много по-дълбок от опростеното противопоставяне на „добрите“ евреи срещу „лошите“ араби или обратното.
  По време на турското управление в България българи са извършвали покушения срещу представители на властта. Турците са ги смятали за разбойници, а ние – за герои. Искам да кажа, че нещата не са еднозначни и трябва да се разглеждат в по-широк аспект, а не едностранно, елементаризирано и пристрастно.
  Поздрави за постинга!

  • mayamarkov Says:

   Тази конкретна реакция на Хизбула според преобладаващото мнение не е свързана с конфликта между Израел и палестинците, а с убийствата на ирански ядрени физици от израелските тайни служби. С изключение на въпросните убийства, всичко беше спокойно на близкоизточния фронт миналата година и именно затова мнозина веднага предположиха, че зад атентата стои Хизбула.

 2. Longanlon Says:

  Е, братската любов между левичари и ислямисти едва ли е новост и далеч не е само у нас…

 3. Georgi Says:

  Как така най-нелицеприятните личности се събраха на едно място: Г.Първанов, С.Станишев, Р.Петков, Р.Овчаров, К.Нинова, М.Манолова, Найденов… ?

 4. Казах ли ви, че ще получим “Хизбула”? | Моето ъгълче Says:

  […] В началото на годината коментирах насажданите от Станишев съмнения относно ролата на “Хизбула” в бургаския атентат в пост, озаглавен “Гласуваш за Станишев – получаваш Хизбула“. […]

 5. Кой ще ни защити от правозащитниците | Моето ъгълче Says:

  […] с антиизраелска пропаганда, а и след промяната запази топлите си отношения със смъртните врагове на евреите, сега не само не е […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: