Белина ли е MMS

rivera_slides

Предишният ми пост „Не избелвайте аутизма“ е посветен на уж самоочевидната истина, че не е хубаво да си тъпчеш детенцето с белина, все едно дали откъм предния или откъм задния край. Междувременно обаче не мога да се отръскам от глупаци, които твърдят, че MMS не бил белина. Понеже като св. Методий се изпотявам от спорове с глупаци (и не забравям, че спориш ли с глупак, той прави същото), реших да напиша този пост в опит да разнищя противоречието веднъж завинаги.

Горната картинка обединява първите три слайда от презентация на Ривера. Не съм редактирала нищо по тях. Първият е заглавен, вторият е с прословутия цитат от Шопенхауер и третият дава състава на MMS. Превеждам:

MMS е смес от 2 съединения: първото е натриев хлорит (NaClO2), а второто – лимонена киселина (С6Н8О7).

Когато се добави към натриевия хлорит, лимонената киселина довежда общото ниво на рН до под 5, с което дестабилизира натриевия хлорит и го кара да отдели хлорен диоксид (ClO2).“

Да видим какво пише в „Уикипедия“ – не мисля, че има нужда да ровим по-дълбоко.

За натриевия хлорит: „The main application of sodium chlorite is the generation of chlorine dioxide for bleaching and stripping of textiles, pulp, and paper. It is also used for disinfection of a few municipal water treatment plants after conversion to chlorine dioxide.“

За хлорния диоксид: „As one of several oxides of chlorine, it is a potent and useful oxidizing agent used in water treatment and in bleaching.“

За най-девствените в английския пояснявам, че bleaching значи избелване, а щом дадено вещество се използва за избелване, то е – по определение – белина. Пак в „Уикипедия“ в статията за белина гореспоменатият хлорен диоксид надлежно фигурира под номер 3.1.5.

Е, сега повярвахте ли ми? Ако не, мога само да ви предложа да станете уикипедианци и спешно да редактирате всички текстове, които представят в неблагоприятна светлина вълшебния пенкилер MMS на чудотворната целителка Кери Ривера. Във всеки случай, ако още държите да си тъпчете детенцето с MMS, поне внимавате в хода на процеса да не накапете някоя цветна дреха, че току-виж минала в разход.

 

П. С. Получих следния коментар, който заслужава да бъде добавен към основния текст:

„Бърза вметка от химик:

– При контакт с киселина, било то с лимонената, с която се поема препарата, или стомашната, с която контакта, при перорално приложение е неминуем, протича процес, изразим посредством следната полуреакция:

ClO2- + Н+ → НClO2

Полученото съединение, хлориста киселина, е термодинамично нестабилно, спрямо диспропорциониране (за справка Фростовата диаграма на хлора, първа страница, тази отдясно – http://classes.uleth.ca/200701/chem2810a/Assignment9.pdf ). Протича следния процес:

2 HClO2 → HClO + HClO3

Т.е. продуктите са хипохлориста киселина, и хлорна киселина. Хлорната киселина, също е термодинамично нестабилна, и се разлага по редица пътища, до различни продукти – смес от кислород, вода, солна киселина, и редица оксокиселнини и оксиди на хлора.

Накъдето бия е, че именно белина се получава. Голяма част от избелващите агенти съдържащи хлор, в активната си форма представляват равновесни смеси от оксиди на хлора (т.е. ако един от тях се топне във вода, ще се появят всички след време).

След като прочетох хвалби за това нещо държа да отбележа следните няколко точки:

– ClO2, според стойността на редокспотенциала дадена от поддръжници, като 0.92 еВ, е способна да окислява желязото в организма от Fe(II) до Fe(III). Това означава, че молекула хемоглобин, която съдържа Fe(II) в активния си център, има немалка вероятност да бъде окислена до Fe(III), което довежда до загуба на способностите за свързване с кислород. На системно (организмово) ниво, това състояние се нарича метхемоглобинемия – симптом е на отравяния с някои окислители, може да бъде фатално.

– Също се споменаваше, че дезинфекционния механизъм, се дължал на окислението на аминокиселните тирозин, триптофан и цистеин. Сигурно е така, но това са аминокиселини, които присъстват в състава на човешките белтъци, че даже се намират в активните центрове на различни ензими – FDP алдолаза (тирозин), серинови пептидази. Т.е. не виждам на какво се уповава селективността на препарата.

Надявам се да, няма обидени.

Поздрави, на всички, с пожелания да ви излезе Еврофутбола.“

Реклама

102 коментара to “Белина ли е MMS”

 1. Петър Фикипов Says:

  Не мога да ви повярвам,тъй като не съм така да се изразя,,средно статистически гражданин“,който е дезинформирам по принцип и не знае,че Уикипедия,както и Статистиките са едно от най-хитрите оръжия на хората измислили промиването на мозъци с цел по-лесно управление на масите.
  Думата ,,избелване“ мога да я намеря за много други вещества но това не значи,че те са белина.
  Както и е много ясно,че едно вещество(което и да е) може да се използва за съвсем различни цели в зависимост в каква концентрация е,на какъв етап е като химическо съединение,с какво е свързано и прочие….
  Не съм проверявал но съм убеден,че дори съставките/химичните съединения на белината,докато тя стане такава,са си съединения,които сами по себе си могат да се ползват за какво ли не(това даже няма нужда да го проверявам понеже съм завършил 7 клас)
  Прочетох много внимателно какво е Белина и какви са последствията от допир с нея,да не говорим за орална употреба.
  Направих си компрес с едра сол и кожата ми изгоря за една вечер-същия ефект като от Белина,какво ще кажете за солта сега?
  Виждам,че хлорния Диоксид се използва за пречистване на вода и всъщност точно за това се ползва и ММС.Имам приятел,който от 15 години се занимава с експерименти с водата и съм бил свидетел на излекувания на хора с заредена,пречистена вода,която е заредена с кристали и мантри.С което искам да кажа,че ние сме съставени от ,,доста“ вода и е много важно каква вода влиза в организма.От там нататък имунната система си знае работата.
  ММС не лекува,не е лекарство-ММС подпомага имунната система.
  От две години изучавам дълбоко всичко за ММС и отделно около мен се случват невероятни излекувания на роднини,познати и непознати и не съм срещал досега такива статии,каквито вие вадите с лекота с едно натискане на мишката.
  Вашия блог е създаден именно за да привлече вниманието на хора защитаващи ММС и вие сте много подготвена предварително за всеки въпрос.Не разбирам,сигурно вие имате някаква система по света,с която си прехвърляте информацията в различните страни.Виждам,че боравите добре с психологията,размиването на генералните въпроси и в крайна сметка само според вашето мнение(на учен) казвате пред целия свят,че думата избелвам твърдо означава Белина.
  Мога да си избеля панталона с какво ли не…..
  Останете си в блога и наблюдавайте как опашките по аптеките стават по-къси и по-къси…….
  Скърцайте със зъби…..ММС не е Белина и може да се приготвя в домашни условия много лесно….
  Ние искаме да не купуваме повече лекарствата ви и да сме здрави…как точно ние сами ще решаваме от тук нататък.
  А пък ако ние тук всички се объркахме и не разбрахме първичното ви желание да помагате на света и децата моля за извинение,макар че не виждам как един човек който все още защитава ваксините(явно човека е не информиран достатъчно или защитава някаква кауза),ваксини,които осакатиха цели поколения и полиоваксината,която създаде СПИН в Африка.
  Всъщност малко хора разбират,че този блог и израз на страха на системата.
  Хиляди и хиляди хора по света употребяват ММС и са много доволни…оставям тук да се гърчите в тъмнината НО ви пожелавам да прогледнете

 2. Longanlon Says:

  вода, заредена с кристали и мантри?

  ех, блажени са вярващите… и тия които вземат парите им за такива глупости

 3. Странната история с аутизма и MMS « Моето ъгълче Says:

  […] Блог за образование и други немаловажни (според мен) неща « Белина ли е MMS […]

 4. Гошко Says:

  Хаха, този горният е ценен пример за илитерат с промит мозък, тоест конспиралник. Особено „разсъжденията“ за белината… 😀

 5. Ангел Небесен Says:

  Ахахахах,
  Мая :“…За най-девствените в английския пояснявам, че bleaching значи избелване, а щом дадено вещество се използва за избелване, то е – по определение – белина…“
  Да ти имам научните степени бе Како 😉
  Избелва вярно е , ама го пия от поне 1г. и съм жив и не само АЗ.
  Ай гълтай ти Белина и да те видим до кога ще изкараш.
  Може да си БИОЛОГ ама Химията не ти е силната СТРАНА!
  Още повече , щом безрезервно вярваш на “Уикипедия” ми е ясно.
  Още повече смяташ ,че всички не са ENGLISH като теб щото много си била учила е да ама не е така.
  Е там Ви е грешката на всички „УЧЕНИ“ смяте всички под общ знаменател, е да ама някой хора използват главата си не само за да слагат шапка на нея а и да мислят.
  И Подагра е нелечима болест нали ,е да ама не , колега се излекува от нея за 3 седмици с ММС а покрай Подаграта , разбра ,че е се е простил и с 2 алергий пак доживотни.
  В Интернет има всичко стига да знаеш какво търсиш и как да го търсиш.
  Е аз не вярвам на “Уикипедия” ако искате на челото си я напишете!
  Вярвам на тялото си и на това което съм видял с очите си.
  И “Уикипедия” не може да ме убеди в обратното!
  Хлорния Диоксид мирише като белина да , но само това:-)
  Избелих си един панталон без да искам да , но не ползвам лекарства от аптеката повече от 1г. и стоматолога ми се чуди как така не съм го посетил до сега , защото преди да открия ММС ходех на 3м , за почистване на зъбен камък защото иначе ми се възпаляваха венците, сега след като се жабуря с ММС , зъбния камък ПАДА.
  Много ми е готин стамотолога , добър е но сега се виждаме на по бира.
  Та аз и не само Аз съм доволен много от ММС който Вие с „знанията“ си и “Уикипедия” обявихте за Белина.
  Смях се с глас на всичките Ви писания!

  • mayamarkov Says:

   Благодаря Ви за ценните данни за панталона и за чудесния автопортрет, който ми предоставяте.

  • Lila Says:

   Щом с „2 алергиЙ“ се е простил пак добре.

  • Гошко Says:

   Вервайте ми!

  • Veni Georgieva Says:

   Не се занимавайте с тази жена! Всички, които са на различно от нейното мнение са тролове, включително и аз! Създава някакви теми, а пък после не ми тролствайте в блога! Явно в блога й са добре дошли само съмишленици /ха-ха, които на пръсти се броят/. Ами да си пише тука с има-няма пет човека, като нея, а пък ние нека само да четем и да им се смеем, защото пишейки и опонирайки й създаваме работа да се прави на велика с учебните си знания и да й вдигаме рейтинга на смешното блогче!

   • mayamarkov Says:

    Разбира се, че Вие сте трол. Ако престанете да се занимавате с писанията ми, за мен ще е облекчение, защото времето ми е ограничено и не стига за безкрайно преливане от пусто в празно.

 6. Veni Georgieva Says:

  Мога да се занимава с каквото си искам, не е твоя работа! На кого ще пиша и по какъв въпрос, не касае теб! А и не съм те карала да ми отговаряш, най-малко имам желание да чета твоите отговори, които са явна агресия, некомпетентност, обиди, злонамереност и т.н. , които разбира се не подхождат на никоя жена, но ти си явно жалко подобие на представител от нежния пол 😉
  Различен свят не са гради от безразлични и груби хора, които освен с обидите си не могат да надделеят над останалите! Такъв човек е Майчето, а пък аз нека съм трол 😉
  Знаеш ли бе, Майя, че живота пречупва най-силните поставяйки ги на колене, за да докажат, че могат да се изправят, слабите не ги закача живота, защото те са на колене цял живот, също като теб 😉

  • mayamarkov Says:

   Когато пишете в моя блог, това касае именно мен. В този коментар проявявате същата неадекватност, каквато проявявате спрямо ваксините, децата си и живота като цяло. Повече няма да допускам коментари от Вас.

 7. Защо е трудно да блогваш в защита на науката « Моето ъгълче Says:

  […] “Мога да се занимава с каквото си искам, не е твоя работа…На кого ще пиша и по какъв въпрос, не касае теб! А и не съм те карала да ми отговаряш, най-малко имам желание да чета твоите отговори, които са явна агресия, некомпетентност, обиди, злонамереност и т.н. , които разбира се не подхождат на никоя жена, но ти си явно жалко подобие на представител от нежния пол Различен свят не са гради от безразлични и груби хора, които освен с обидите си не могат да надделеят над останалите! Такъв човек е Майчето, а пък аз нека съм трол Знаеш ли бе, Майя, че живота пречупва най-силните поставяйки ги на колене, за да докажат, че могат да се изправят, слабите не ги закача живота, защото те са на колене цял живот, също като теб “ […]

 8. Oliarus Says:

  Трол, не трол… са безмислени спорове. Вчера попаднах на един руски форум, в който много деликатно беше публикуван един коментар по повод споровете. Най-общо звучи така: „Понякога в спора разбирам, че не са ми нужни аргументи за да оборя отсрещната страна, а на нея и трябва квалифицирана психиатрична помощ“.
  Поздравявам Мая и пожелавам да има още по-дръзко перо през Новата година!
  Мая, струва си труда и енергията ви за всеки един отказал се да тръгне по пътя на лечение на аутизма с чудодейни /miracle/ решения.
  Само за справка ще сложа тук мнението на Федералната агенция на САЩ за храни и лекарствени средства:
  http://www.fda.gov/Safety/MedWatch/SafetyInformation/SafetyAlertsforHumanMedicalProducts/ucm220756.htm

 9. Olyphantman Says:

  Бърза вметка от химик:

  – При контакт с киселина, било то с лимонената, с която се поема препарата, или стомашната, с която контакта, при перорално приложение е неминуем, протича процес, изразим посредством следната полуреакция:

  ClO2- + Н+ → НClO2

  Полученото съединение, хлориста киселина, е термодинамично нестабилно, спрямо диспропорциониране (за справка Фростовата диаграма на хлора, първа страница, тази отдясно – http://classes.uleth.ca/200701/chem2810a/Assignment9.pdf ). Протича следния процес:

  2 HClO2 → HClO + HClO3

  Т.е. продуктите са хипохлориста киселина, и хлорна киселина. Хлорната киселина, също е термодинамично нестабилна, и се разлага по редица пътища, до различни продукти – смес от кислород, вода, солна киселина, и редица оксокиселнини и оксиди на хлора.

  Накъдето бия е, че именно белина се получава. Голяма част от избелващите агенти съдържащи хлор, в активната си форма представляват равновесни смеси от оксиди на хлора (т.е. ако един от тях се топне във вода, ще се появят всички след време).

  След като прочетох хвалби за това нещо държа да отбележа следните няколко точки:

  – ClO2, според стойността на редокспотенциала дадена от поддръжници, като 0.92 еВ, е способна да окислява желязото в организма от Fe(II) до Fe(III). Това означава, че молекула хемоглобин, която съдържа Fe(II) в активния си център, има немалка вероятност да бъде окислена до Fe(III), което довежда до загуба на способностите за свързване с кислород. На системно (организмово) ниво, това състояние се нарича метхемоглобинемия – симптом е на отравяния с някои окислители, може да бъде фатално.

  – Също се споменаваше, че дезинфекционния механизъм, се дължал на окислението на аминокиселните тирозин, триптофан и цистеин. Сигурно е така, но това са аминокиселини, които присъстват в състава на човешките белтъци, че даже се намират в активните центрове на различни ензими – FDP алдолаза (тирозин), серинови пептидази. Т.е. не виждам на какво се уповава селективността на препарата.

  Надявам се да, няма обидени.

  Поздрави, на всички, с пожелания да ви излезе Еврофутбола.

  • mayamarkov Says:

   Благодаря! Нуждаехме се от такъв коментар!

   • Olyphantman Says:

    Няма защо! Случайно попаднах на блога Ви, проучвайки именно този чудодеен цяр. Смятам да попрегледам по-подробно тези дни, и се надявам да допринеса към някои дискусии.

 10. Полина Георгиева Says:

  Maя , в качеството си на каква отделяш толкова много време и енергия да напътстваш хората ??? Някога имала ли си пряк контакт с дете с аутизъм- от тези нискофонкционалните ??? Няма как да разбереш моята болка ,мъка и как се чувствам аз !!!

  • mayamarkov Says:

   Съчувствам Ви – и на всички родители във Вашето положение. Но разрушителното и саморазрушителното поведение не оправя нищо и когато го виждам, се чувствам длъжна да го критикувам. Обществото Ви дължи истинска подкрепа.

 11. Полина Георгиева Says:

  Така и не ми отговорихте на въпроса …Нима допускате ,че аз или някоя друга майка на дете с аутизъм ще му навреди умишлено ,че Вие трябва да ни спирате ??? Пак питам ,в качеството си на каква ,защо някой такъв „доброжелател “ като Вас не ни спря на времето да не слагаме ваксини на децата си и умишлено да вкарваме живак и други отрови ,който съдържат ваксините в телата им ??? Защото който и каквото ще да ми казва аз знам какво беше детето ми и какво стана след МРП ваксината ,промени се точно за ден след нея- изчезна говор ,комуникация ,социализация ,лицето му стана едно вяло ,без никава мимика на него !!! За това на кого да диря сметка ,Мая ??? Кажете ,моля Ви !!!

  • mayamarkov Says:

   Уморих се да обяснявам, че аутизмът не се дължи на ваксините. Колко поста трябва да напиша и колко международни научни изследвания трябва да цитирам, за да ми повярвате? Няма да ми повярвате, защото намирате някаква утеха (каква ли?) да си въобразявате, че детето Ви и цялото Ви семейство е жертва на Голямата фармация и на „доброжелатели“ като мен.
   Детето Ви е жертва на мутация. Точка. На други родители се раждат дечица със синдром на Даун и често получават диагнозата си месеци след раждането. Това не значи, че допълнителната хромозома се е появила месеци след раждането след еди-коя си ваксина. Тя си е била там през цялото време, просто при малкото бебе уврежданията по-трудно се забелязват.
   За жалост при аутистичния спектър в повечето случаи мутацията не може да се установи точно (с изключение на синдрома на Рет).
   Вие може би не бихте навредили на детето си умишлено, но в състоянието в което се намирате, се боя, че сте напълно способна да му навредите неумишлено – а крайният резултат за него ще бъде същият.

 12. petia Says:

  Eто една статия, която обяснява как тестовете за тежки метали в организма се правят и използват за измама на пациенти. В САЩ има заведено дело срещу именно тази лекарка, която препоръчва ММС тук миналата година след биохимичната конференция и ненужни изследвания, които се провеждаха в Токуда.
  http://www.ratbags.com/rsoles/comment/drsdata/drsdata1.htm

  Тук е описано в детайли обвинение по делото срещу д-р Усман на 7 год. дити с аутизъм, което засяга лъжливо твърдение, че момчето е натрупало опасни нива на живак и няколко други метали, включване на неправомерно лечение, Chelation терапия, емоционална травма за детето чрез предизвикване на болки и ненужни манипулации.
  Усман лекува момчето от офиса си, без да го е вижда и основните препоръки са чрез телефонни разговори с майката.
  Схемата на г-жа ММС – Кери Ривера е същата :))
  http://www.ratbags.com/rsoles/comment/drsdata/drsdata6.htm

 13. Полина Георгиева Says:

  Айде и диагноза ми поставихте ,Мая 🙂 Жива и здрава да сте и си гледайте работа 😀 Състоянието ми си е наред , ако не беше, щях да се вързвам точно на публикацийте на конфрунтаторки като Вас ! Точка . И не ми се обеснявайте за ваксините ,уморена сте ,разбирам 😀

  • mayamarkov Says:

   Щом сте наред, значи няма нужда повече да търпя коментарите Ви в този блог. Той не е трибуна за пропагандата на заблудени хора, които гледат да вредят на собствените и чуждите деца.

 14. Снежана Кръстева Says:

  Разрешение ли трябва да се иска за публикуване на мнения различни от автора?
  Може ли, да се върне мнение?

  • mayamarkov Says:

   Когато коментаторът пише в този блог за пръв път, коментарът се задържа за модерация. Освен това понякога трия и коментари от автори, които вече са били допускани да коментират.
   Изтрих предишния Ви коментар, но ще отговоря на въпроса, който поставяте в началото му – че е „Много странно как мутират гени 1+ година след раждането без каквато и да е външна причина“.
   От това, че дадено състояние се проявява година или повече след раждането, изобщо не следва, че то няма наследствена основа и че мутацията не е била там през цялото време, от момента на зачеването. Момиченцата със синдром на Рет (състояние, за което съм писала и в този блог) често изглеждат нормални до 1,5 – 2 годишна възраст. Момчетата с мускулна дистрофия могат да изглеждат нормални до 3-4 годишна възраст, но това не променя факта, че мускулната дистрофия е 100% наследствено заболяване със смъртен изход. Хората с хорея на Хънтингтън могат да изглеждат нормални до 40-50 годишна възраст. Но мутацията през цялото време си е била в тях и, ако не умрат по-рано по друга причина, ще се прояви и ще ги убие.
   В същия коментар пишете: „Когато няма какво да предложиш е добре поне да не обвиняваш потърпевшите и да се пишеш на много “умен”.“ Не искам да съм груба, но когато родители карат беззащитните си деца да страдат, независимо с колко добри намерения, потърпевши са ДЕЦАТА, а не родителите им. Всяко дете е ценно и има права, независимо колко тежко е увреждането му. И не мисля, че децата с увреждания трябва да чакат за изконните си права, докато медицината „има какво да предложи“, т.е. да ги излекува и превърне в обекти на успех.
   Желая всичко най-хубаво на детето Ви, Вас и цялото Ви семейство!

   • Снежана Кръстева Says:

    Да, но не за гени отговарящи за едно и също нещо. Няма начин да говориш на 1 година и на 1,5 да спреш, няма начин да мозъчно активен и изведнъж да станеш неадекватен с изключение ако не са намесени външни фактори довели до мутации на гени във вече оформен организъм.
    Второ това не е „белина“, а консервант. Нариевият хлорид и лимонената киселина / въобще киселините/ са консерванти.
    Туршии са се правили много отдавна на същия принцип. Въпросът е дали в човешкия организъм трябва да се вкарват в такава концетрирана форма и да се използва като съд.
    Според мен аутизма не е заболяване предизвикано от бацили или бактерии, поне не разположени в мозъка.
    Иначе е известно, че 0,9% натриев хлорид е физиологичен разтвор и, че лимонената киселина участва в цикъла на Кребс.
    Комбинацията от двете се използва за поддържане на организма на тежко болни. Далеч не в тази концентрация.
    По отделно приети имат отрицателен ефект.
    Мисля, че за предпочитане / ако си здрав/ да не се стерилизираш.
    Как се чувстват децата с увреждане не мисля да говоря. Не познавам едно дете или човек с увреждане да се чувства добре.
    Ако беше така, то родителите им щяха да са щастливи, но за съжаление е обратното.
    Хората с увреждания не се чувстват пълноценни хора, животът им е доста с по- ниско качество и поддържането му изисква неимоверни усилия.

   • mayamarkov Says:

    Ситуацията със синдрома на Рет, доказано дължащ се на мутация в един ген, е точно тази, за която твърдите, че „няма начин“ – момиченцето говори на 1 година и спира на 1,5 години, било е „мозъчно активно“ и доста изведнъж става „неадекватно“.
    Дали ММС е белина – вижте моя пост и коментара на химика. ММС не е натриев хлорид плюс лимонена киселина, а друго хлорно съединение плюс лимонена киселина. Поотделно приети, натриевият хлорид и лимонената киселина нямат отрицателен ефект.
    Аз знам хора с увреждане, живеещи в цивилизовани страни, които се чувстват добре, защото околните, вместо да се опитват да ги нормализират, им дават това, от което имат нужда. Тази жена със синдром на Даун се оплаква не от увреждането си, а от желанието на неувредените хора да хвърлят хората като нея от мостовете:
    Letter to a baby who was thrown from a bridge
    http://www.mouthmag.com/bridgebaby.htm

   • Снежана Кръстева Says:

    Синдрома на Рет и аутизма имат доста различия в развитието си.
    За сега за аутизма няма единна теория, въпреки многото хипотези.
    За ММС вероятно четем различни неща
    http://mmsbg.weebly.com/105710901072109010801080.html
    Не, че го възприемам като метод за лечение, поради опасенията които изброих по- горе.
    За жената с Даун – просто неправилно зададен въпрос. Трябва да се попита: „Ако имате право на избор какъв бих те се родили?“

 15. Снежана Кръстева Says:

  Аз също съм химик – органичен синтез.
  Предполагам, че автора е неорганична химия.

 16. Снежана Кръстева Says:

  Прочетох „Т“-то.
  Спецификациите на MMС са както следва:
  MMS се състои от 28% натриев хлорит на прах, разтворен в дестилирана вода.
  Натриевият хлорит на прах съдържа 80% натриев хлорит (NaClO2), 19% готварска сол (натриев хлорид – NaCl) и по-малко от 1% няколко други натриеви съединения, считани за не отровни. (Тъй като натриевият хлорит на прах съдържа само 80% натриев хлорит и не може да бъде произведен в по-чист вид, действителното процентно съдържание на натриевия хлорит в MMS е 22.4%.

 17. mayamarkov Says:

  Към Васил:
  Коментарите Ви няма да пусна, но отговарям накратко на въпроса Ви в единия от тях:
  „Аутизмът, ако е мутация, защо тази мутация се е увеличила 5000% за последните 10 години?“
  Мутацията не се е увеличила, Вашите източници така твърдят. Прочетете края на този пост:
  https://mayamarkov.wordpress.com/2012/08/05/history_autism_part5/
  или, ако не Ви се чете, поне вижте графиките. Постът, от който са взети, е тук:
  http://archive.is/lL6F

 18. Petia Says:

  За който може да чуе!
  http://bnt.bg/bg/productions/165/edition/29341/studeni_sledi_17_fevruari_2013

 19. Снежана Кръстева Says:

  Първо, бих помолила собственика да не изтрива публикацията.

  От линка по- горе, като човек мога да кажа, че това обяснява всичко:
  „Идва момент в който няма какво да губиш“.

  Сега моят коментар. Не ми е ясно защо толкова много хора / специалисти/ са учудени и едва ли не се опитват да обяснят това с „простотията“ на населението.

  1. Почти всички лекарства действат на същия принцип.
  2. Няма вещество, което не е съставна част от организма, прието над определена концентрация да не е отрова. Долната граница за всяко е също различна и то в доста широки граници.
  Примери много. Специално за рака – химиотерапията.
  3. Няма вещество което е панацея, но има такива които подобряват общото състояние, унищожават не първопричинителите, а проявите на дадено заболяване. За съжаление първопричината остава и след време се активира с още по- голяма сила.
  Най- прост пример за това е левкемията.
  4. Нещо което най- много ме притеснява. Натриевият хлорит не е тестван лабораторно като медикамент. Дори и в тези количества за момента да няма отрицателен ефект, то никой няма доказателства какво ще е въздействието му след време върху организма т.е. какви ще са остатъчните последствия. Не, че при така наречените хранителни добавки, които се считат за безобидни са тествани. Второ всеки организъм е различен. При тестването се прави контролна група, както се и отчитат страничните ефекти по честота на проявление.

  За Умиращ може и да се пробва, но аз не бих рискувала при човек чието състояние не застрашава на практика живота му.
  За профилактика – пълен абсурд.

  Коментар за психо- основата на това не мисля и да пиша.

  Искам да задам един въпрос.
  Къде е закона?

  • mayamarkov Says:

   Трябва като общество – действителност и идеология, да се променим така, че никой съвестен родител, гледайки живото си дете, да не мисли, че „няма какво да губи“.

 20. Снежана Кръстева Says:

  И не само това, трябва наистина да оцелеем, поне относно заболявания за които не може да се изисква лична отговорност.
  За това са необходими средства за изследване и открития в областта на медицината.
  Заболяванията – рак, аутизъм, Даун, Паркинсон,Алцхаймер са едни от най- тежките заболявания които отнемат живот и не само това дори и този които имаш го правят непригоден за съществуване самостоятелно.
  Не може само да се поддържа живота на човек.
  Да гледаш отстрани и нищо да не правиш е страшно, да си пряко засегнат – болен също е страшно, но загубиш ли надежда да се бориш и търсиш е отчайващо.
  Мисля, че отговорността трябва да се поеме от хора които не са пряко засегнати и могат и трябва да разсъждават обективно- медици, химици, биохимици.
  Шарлатанството процъфтява не при простите хора / поне не в 21 век/, а при отчаяните хора.
  Малко са хората които няма да отидат на лекар и ще се лекуват с илачи с неизвестно естество, с естрасенси, баячки, врачки и т.н.
  Не зная дали се прие някакъв закон за билките и хомопатичните лекарства.

  Да преследваш обаче, не, че не трябва шарлатаните е загубена клауза за мен на този етап. Законът е такъв, че само при явно убийство или нарушаване на правилата при дадена професия могат да те подведат под отговорност или да ти отнемат право на практикуване.

 21. Валентин Стойков Says:

  Отговорът на КЗП относно mmsbulgaria .com

 22. itso Says:

  вода, заредена с кристали и мантри?

  ех, блажени са вярващите… и тия които вземат парите им за такива глупости
  ………

  На това мога само да напиша:
  Прав си друже евала на фармацевтичните компании те поне не взимат парите на хората, и което е по важно всички са излекувани благодарение на тях.

  • mayamarkov Says:

   Не всички, но поне някои…
   Аз лично без фармацевтичните компании едва ли щях да съм жива, за Вас не знам.

   • Снежана Кръстева Says:

    Тук не става ли въпрос за неизлекуваните.

    Фармацевтичните компании са едни от най- богатите компании в света и това е естествено защото здравето е най- ценно. Народът ни го е казал много точно „Сит на гладен вера не лови.“

    Видях тема за ваксините. Там също ли се пише само ако си „за“. Някой отговаря ли на тези чиито деца се оказаха в 0,000….1 % допустим риск или просто такъв не съществува.

   • mayamarkov Says:

    Някои антиваксерски коментари съм ги изтрила – които премного погазват добрия тон или които съветват лековерната младеж в дух „Какво толкова му се плашите на рака на матката“. Други си стоят и можете да ги видите под съответния пост.
    Допустим риск от ваксините съществува и това е рискът, който е значимо по-малък от риска от самата болест. На тези, чиито деца се оказват в 0,000….1% групата с усложнения, отговарям със съчувствие. Пак със съчувствие, но значително по-малко, отговарям на десетките проценти родители, които само си въобразяват, че децата им са в тази група.

   • mayamarkov Says:

    Относно неизлекуваните:
    За много болести и нарушения още няма лекарства или уж има някакви, но действието им е незадоволително.
    За други се знае, че лекарствата помагат само в определен процент от случаите.
    Има много случаи, при които е предписано погрешно лекарство или погрешна доза. В този случай е виновен лекарят, а не фармацевтичната компания.
    А също и много случаи, при които се знае, че лекарството не помага, но то продължава да се произвежда и продава. Тук са виновни и лекарите, и фармацевтичната индустрия. Пример – препаратите с гинко, глюкозаминът и хондроитинсулфатът при артрит, според някои и витамин С при простуда. Има цели серии такива лекарства, например хомеопатичните.
    Мечтая да видя аптека, в която да се продават само лекарства, за които е установено, че помагат. Но много се съмнявам, че такава аптека би оцеляла на пазара.
    За мен това си е проблем. Но не и за моите опоненти. Досега не съм чула някой от тях да рита срещу хомеопатичните лекове или селеногина. Вадят оръжие само срещу това, за което е твърдо установено, че спасява живот – ваксини, антибиотици, лекарства за кръвно и др. подобни.

 23. mayosha Says:

  mayamarkov, поздравления за статията, нека има повече информация по темата и от тази гледна точка, за да може поне търсещите хора да си изградят адекватно мнение за „чудотворния минерален разтвор“. Възхищавам се на упоритостта и търпението с което отговаряш на всички тези коментари, подкрепям те с две ръце, не се отказвай!

 24. mayamarkov Says:

  Снежана, изтрих дългия Ви коментар. Фактически неверните твърдения (повечето от които потенциално зловредни и опровергавани около 10 000 пъти), груб език и тон на непогрешим авторитет за мен са основание за триене на коментар дори и поотделно, а Вие ги съчетавате в един текст.

  • Снежана Кръстева Says:

   Благодаря!
   Може би, е трябвало да го публикувате преди да го изтриете.
   Жалко mayamarkov ! Истината не винаги е приятна!
   Още по- жалко за загубеното време на потребителите.

   • Снежана Кръстева Says:

    Твърде много неща ти липсват Мая, за водене на такава дискусия.
    Дори и очевидното не успя да разбереш.
    Аз съм майка на такова дете и не моите мечти унищожи живота, а неговите. Дори на собственото си дете не можеш да дадеш живота си!
    Още нещо. Различих и други родители на деца с увреждания който познавам. Сайта беше препоръчан.
    Странно чувство за съпричастност имат някои хора!
    Всъщност може би, аз не съм разбрала…

   • mayamarkov Says:

    Препоръчвам Ви да изтриете всичките си коментари под този пост.
    А ако в бъдеще пишете други подобни, да си изберете псевдоним, който близките Ви по-трудно да свържат с Вас.

   • Снежана Кръстева Says:

    Все още имам достойнството, да застана под думите си със собственото си име.
    Не мисля и да трия истина която не е удобна за други.
    Нямам никакво намерение да се крия от обществото.
    Хора като Вас трябва да се покажат, но нямат смелостта за това.
    Ето моя профил
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100001095913029&ref=tn_tnmn

   • mayamarkov Says:

    Аз направих каквото можах – изтрих някои от своите коментари, които цитираха и коментираха Вашите.
    Аз се показвам с име, фамилия и месторабота. Мисля, че по-голямо показване не би било смелост, а неблагоразумие. Някой може да реши да си окачи в Мрежата и личните писма и ЕГН-то – негова си работа. Тия неща всеки решава сам. Но имайте предвид, че, както казват, Интернет не забравя никога.

   • Снежана Кръстева Says:

    Нямам и намерение да бъдем забравени.
    Ще търсим истината. Поне това дължим на децата си.
    Едно общество което генерира асоциални личности и ги изхвърля неминуемо върви към гибел.
    Това е равностойно на глутница която създава вълци единаци.

    Явлението аутизъм много наподобава СПИН преди 25+ години.

    Няма да стане с конфронтация и с „невинен до доказване на противното“.
    Без откриване на причините за възникване и разпространение на аутизмът до размери близки на епидемия няма начин нещата да се оправят. В 21 век не можеш да лекуваш нещо на което не знаеш нито причините за появата му, нито тези за разпространението му.
    Ясно, че ще се носят всякакви манипулатори и мошеници продаващи надежда на цената на живот.

    Заставам зад думите си.

   • mayamarkov Says:

    „Ясно, че ще се носят всякакви манипулатори и мошеници, продаващи надежда на цената на живот.“
    Да, да, да, да, да!
    За останалото – дано не го прочете някой аутист.
    Ако все пак го прочете, да се смята поканен да си изрази мнението.

   • Снежана Кръстева Says:

    „За останалото – дано не го прочете някой аутист.“
    Останалото аутистите не само го знаят, но го изпитват върху гърба си от едната до другата крайност.
    Този свят не е техен. Или те не го искат или той не ги иска. Те не могат да се приспособят, светът също.
    Родителите се стремят да ги приспособят към живота в някакви приемливи граници за оцеляване.
    Да обвиняваш обществото или да се опитваш да го промениш е фикс идея.
    Страхът за бъдещето им е просмукал „костите на мозъка“ на повечето родители. И са напълно прави.

    Аз в това отношение съм привилегирована. Моят син обича живота заради самия Живот. Само, за усмивката върху лицето си струва да живееш.

    Още нещо което и друг потребител го каза.
    Твърде елементарно и неиздържано от всякаква гледна точка, най- вече, че аутистите и въобще хората имат различна чувствителност към веществата. Почти всички майки на аутисти пробват върху себе си това което дават на децата си. Друг е въпроса, че нещата не се припокриват, но все пак е нещо. Така, че как действа „чудотворнато“ вещество вече се знае.
    Аз обаче прочетох, че вече изискват попълване на декларация за натриевия хлорит, че ще се използва по предназначение.

   • mayamarkov Says:

    „Останалото аутистите не само го знаят…“
    Знаят какво? Че са „асоциални личности“, „вълци единаци“, създадени и впоследствие изхвърлени от обществото/глутницата? Че тяхното състояние, техният тип мозък напомня смъртоносната инфекция СПИН? Че трябва да бъдат лекувани от това, което са?
    Разбира се, някои аутисти „знаят“ това – тези, които са попили и интернализирали неприемането от страна на околните, включително най-близките им.

   • Снежана Кръстева Says:

    Връзката с СПИН не беше за това.
    Беше за самото разпространение на ХИВ.
    Аутистите знаят това което чувстват, а те чувстват дори да не могат да го изразят. На един аутист не му е необходим „преводач“ нито проводник, нито пък се е родил някой неаутист с такава сила.

    Просто не познаваш аутисти. В тях е истината и тя винаги е истина – неподправена.

   • mayamarkov Says:

    Откъде знаете дали познавам аутисти?
    Само защото представата ми за аутизма не съвпада с Вашата? Но представата на познатите ми аутисти за аутизма също не съвпада с Вашата.

   • mayamarkov Says:

    „…Вече изискват попълване на декларация за натриевия хлорит, че ще се използва по предназначение.“
    И какво е това предназначение? Избелване на дрешки 🙂 ?

   • Снежана Кръстева Says:

    Не е смешно по принцип защото за всеки технически продукт има характеристика и сфери на приложение.
    Останалото извън тези сфери е подсъдно, ако се докаже, че е причинило трайни увреждания или смърт.

   • mayamarkov Says:

    Аз искам да знам какви сфери на приложение има белината освен избелването и хлорирането на вода.
    Особено ако тези сфери на приложение са свързани с беззащитни хора, включително деца!

   • mayamarkov Says:

    “Да обвиняваш обществото или да се опитваш да го промениш е фикс идея.”
    Благодарение на хора с такива фикс-идеи днес няма робство, а ние с Вас, макар да сме жени, се радваме на пълни граждански права. Благодарение на такива фикс-идеи днес има рампи за инвалидни колички, брайлови принтери и ресурсни учители.
    Също фикс-идея, но за жалост не толкова благородна, е неспециалисти да измислят “разпространение на аутизма до размери, близки до епидемия”, да търсят причините за това измислено разпространение (несъществуващи, разбира се) или за самия аутизъм (в немалка степен вече известни) и да се опитват да лекуват нелечимо състояние.
    Отръскайте се от тия градски легенди! Ще се почувствате по-добре.

   • mayamarkov Says:

    “Този свят не е техен (на аутистите). Или те не го искат или той не ги иска.”
    Неслучайно една аутистка е озаглавила блога си “Чия е тази планета все пак?” (Whose planet is it anyway?)
    http://autisticbfh.blogspot.com/
    Този свят не иска хора с увреждания. Той не иска също така расови малцинства. Но бял родител, осиновил тъмнокожо детенце, ще се бори да не му дискриминират детето, а няма да се опитва да го избели.

   • Снежана Кръстева Says:

    Интересно защо пита това?
    Защото някой е отнел правото да бъде и на нейното дете.

   • Снежана Кръстева Says:

    „Този свят не иска хора с увреждания. “
    Аз не искам детето ми да е с увреждане, а света е последното нещо което ме интересува.

   • mayamarkov Says:

    Когато имате дете с нелечимо увреждане, да не искате детето Ви да е с увреждане значи просто да не си искате детето.

 25. Снежана Кръстева Says:

  “Добре дошли в Холандия”:
  http://www.our-kids.org/Archives/Holland.html

  Стига да не те изпратят на екскурзия в Ада защото много трудно ще си мислиш, че си в Рая.
  Всъщност е все „отвъдното“.

 26. Снежана Кръстева Says:

  При случай, че се отварят теми пряко засегнати хора, то бъди така любезна да дадеш правото на засегнатите на мнение или поне да не боравите с обобщени мнения далеч от истината.
  Статията отгоре е морална
  подкрепа за нас родителите, а не осъждане.

 27. MMS и “смърт в рая” | Моето ъгълче Says:

  […] видите постовете ми “Не избелвайте аутизма“, “Белина ли е MMS” и “Странната история с аутизма и MMS“. Тия дни […]

 28. Georgi Says:

  Някой да даде информация дали помага пропорцията на NaClO2+лимонена киселина при нозематоза церана при пчелите „Азиатска нозематоза“

 29. mayamarkov Says:

  За мен е фикс-идея неспециалисти да измислят „разпространение на аутизма до размери, близки до епидемия“, да търсят причините за това разпространение (несъществуващи, защото и самото разпространение е несъществуващо) и за самия аутизъм (в немалка степен вече известни, най-вече генетични) и да искат да лекуват състояние, свързано с най-дълбоката същина на носителя си.
  Обвиненията и опитите за промяна на обществото може би също са фикс-идея, но далеч по-рационална и по-благородна. Благодарение на хора с такива фикс-идеи ние с Вас, макар и жени, имаме равни граждански права с мъжете. Благодарение на хора с такива фикс-идеи днес съществуват рампи за инвалидни колички, брайлови принтери, ресурсни учители и други предмети и институции за включване на хората с увреждания, макар и все още крайно недостатъчни.
  Ще ми се майките на аутистите да не дават на децата си разни неща с цел лечение, също както майките на деца с ампутирани крайници не дават на децата си разни неща с цел да накарат крайника да порасне, а се борят за изграждане на достъпна среда, включване на децата им в масовите училища и други такива фикс-идеи. Макар че светът не иска и техните деца и неохотно се приспособява към тях.

  • Снежана Кръстева Says:

   „и за самия аутизъм (в немалка степен вече известни, най-вече генетични) и да искат да лекуват състояние, свързано с най-дълбоката същина на носителя си.“

   Точно това е неизвестно и недоказано, както и всички останали хипотези до сега.

   Размерите на явлението също не са определени от мен.

   За ваксината: след поставяне на тройната ваксина се наблюдава рязка промяна при аутистите.
   Това е наблюдение при много аутисти. Дали ваксината действа като отключващ момент, дали съвпада с точно определен период / развитие/ на детето е въпрос който не е уточнен.

   Най- накрая да оставим майките на аутистите.
   Интересно защо досега осъдена такава не съм видяла.

   Определено мен лично не ме засяга дали ще се промени обществото, а това дали ще се промени моето дете да стане като един от обществото.

   Помощните средства не възстановяват човека, а поне нашите деца имат главен мозък. Последното е доказано.

   Истината ще я търся заради самота мен. Искам да я зная, независимо каква е.
   Твоите предложения отдавна са изпитани и определено нямат ефект.

   Останалите ще си чакаме реда. Определено, искам да го дочакам. Искам да си видя детето когато беше на 1.5 години. Това беше моето дете…

   Безсмислено ме натоварва темата и определено не мисля, да пиша повече.

   • mayamarkov Says:

    Много деца-аутисти търпят регрес на 1,5 г. Казвали са „мама“ и други думи, после престават да ги казват.
    Повечето по-късно проговарят отново. Някои – не. Ако са момичета със синдром на Рет – твърде често не.

    Изтрих от коментара Ви това за стволовите клетки – прецених го като твърде опасно, за да го оставя. Вече съм писала за стволовите клетки тук:
    „Относно историята със стволовите клетки“ https://mayamarkov.wordpress.com/2008/11/18/stem_cell_controversy/
    „Още за стволовите клетки и как да се предпазим от тях“ https://mayamarkov.wordpress.com/2011/04/07/more_on_stem_cells_and_protection/
    „Първо на животни!“ https://mayamarkov.wordpress.com/2012/12/23/first_on_animals/

   • mayamarkov Says:

    „Точно това е неизвестно и недоказано…“
    Доказано е, че редица мутации причиняват аутизъм у носителя си. Доказано е също, че аутизмът се предава в семействата.
    Вашата упоритост и фикс-идеи за мен са изключително показателни. Виждала съм ги неведнъж у други хора, някои с етикет, други без. На английски наричат тази упоритост и несломима воля perseveration.
    Вашето дете е Ваше дете. Търсете себе си в него и него в себе си. Не го разглеждайте като жертва на ваксините, каквато то не е.
    Доказано е също, че някои събития, свързани с бременността и раждането (най-вече недоносеност), могат да доведат до аутизъм.
    Доказано е и че тройната ваксина и другите ваксини не водят до аутизъм:
    https://mayamarkov.wordpress.com/2012/08/05/history_autism_part5/
    За който иска да чете. Но повечето родители на аутистчета не искат да четат такива неща. Харесва им да смятат децата си за жертва на лошите учени и лекари, да намерят виновник за тежките трудности, с които трябва да се борят.
    Ако беше просто психологически механизъм за самопомощ, бих го приела. Но това нанася огромна вреда, като подрива общественото здраве. Освен това пречи на родителите да си приемат детето и да го обичат истински (защото как можеш да обичаш детето си истински, ако не го приемаш каквото е, ако непрекъснато се стремиш да го поправиш?).
    Цвайг има забележителен роман – „Нетърпеливо сърце“, за парализирана девойка, докарана до самоубийство от желанието на околните да я излекуват. Ще ми се всички роднини на хора с увреждания да го прочетат.

 30. mayamarkov Says:

  „Този свят не е техен (на аутистите). Или те не го искат или той не ги иска.“
  Неслучайно една аутистка е озаглавила блога си „Чия е тази планета все пак?“ (Whose planet is it anyway?)
  http://autisticbfh.blogspot.com/
  Този свят не иска хора с увреждания. Той не иска също така расови малцинства. Но бял родител, осиновил тъмнокожо детенце, ще се бори да не му дискриминират детето, а няма да се опитва да го избели.

 31. mayamarkov Says:

  „Да обвиняваш обществото или да се опитваш да го промениш е фикс идея.“
  Благодарение на хора с такива фикс-идеи днес няма робство, а ние с Вас, макар да сме жени, се радваме на пълни граждански права. Благодарение на такива фикс-идеи днес има рампи за инвалидни колички, брайлови принтери и ресурсни учители.
  Също фикс-идея, но за жалост не толкова благородна, е неспециалисти да измислят „разпространение на аутизма до размери, близки до епидемия“, да търсят причините за това измислено разпространение (несъществуващи, разбира се) или за самия аутизъм (в немалка степен вече известни) и да се опитват да лекуват нелечимо състояние.
  Отръскайте се от тия градски легенди! Ще се почувствате по-добре.

 32. Снежана Кръстева Says:

  Мисля, че изложих своето мнение.
  Оказах се, доста по- упорита от теб.

  • mayamarkov Says:

   Ей това не харесвам на хората като Вас – все държат да имат последната дума в чуждите блогове.
   Да сте ме видели да искам последната дума на Вашата стена във Фейсбук?
   Изобщо няма да ме видите там.

 33. ivo Says:

  Псевдонаучните коментари в тази статия (предполагам спонсорирани от хора, които продават тази отрова + няколко заблудени беге мами) са като да гледаш как някой с торба камъни на гърба се опитва да кара колело в блато. Мая, евала за статията.

  Ако някой от критиците ти имаше елементарни познания по химия, би видял, че си права. Но за съжаление те не познават науката и се опитват да оборят твърденията ти с дълги безсмислени постове, които целят да те „хипнотизират“ да приемеш тяхното мнение. Действат лесно на научно неграмотните, а за останалите са просто неясна черна мъгла от буламач и простотия.

  Остави ги да тровят себе си и децата им, да повръщат кръв и да им се вие свят, но да си внушават, че това било от чистенето на токсините (честно, четох такъв коментар и настръхнах!). Малките, горките, са нямали късмет да се родят в семейство с адекватни родители, но естественият подбор действа на този принцип.

  Поздрави!

 34. Лидия Валтер Says:

  Wer heilt, hat Recht!!! – Този, който лекува е прав!!!
  (Та, ако ще и MMS да е!!!)

  За тези, които ползват немски: Прочетете книгата на д-р А. Освалд (Antje Oswald) – „Das MMS Handbuch“, преди да се правите на „знаещи“ и призвани да „спасявате света от невежеството му“.
  Там подробно са описани химичните процеси, които се извършват след поглъщане на активирания с киселина NaClO2. Крайните продукти са вода и готварска сол.

  A propos, д-р Освалд: това не е единствената лекарка, която решително е взела страната на MMS. Много нейни колеги, не само в Европа и в С.А.Щ., лекуват собствените си деца с MMS, някои от които на по 1-2 годинки.

  Бъдете здрави!

  • mayamarkov Says:

   Искате да кажете, че преди да се правя на „знаеща“ (в смисъл – знаеща химия като за ниво 9. клас), аз съм длъжна да науча немски и да дам пари за някакво писание на някаква лекарка-шарлатанка, която не може да пише на английски или не е успяла да излъже никое издателство да й издаде труда на английски?
   Когато аз искам да ме чете някой извън България, пиша на английски. Точка. Ако пишеш на родния си език и съответно хората не те четат, повредата е в твоя телевизор. Не че бих дала пари за книга, обясняваща, че белината е лекарство, ДОРИ книгата да е на английски.
   А че лекари си лекуват децата с MMS – не се учудвам. Един лекар, „лекувал“ децата си с подобни методи (не точно MMS, защото тогава не го е имало, но е имало други отрови), по-късно се разкайва и обяснява психологическия механизъм на това малтретиране на деца:
   „Как се забърках в шарлатанството около аутизма“
   https://mayamarkov.wordpress.com/2012/05/28/my_involvement_with_autism_quackery/

 35. Симеонов Says:

  ЦДС НЕ Е БЕЛИНА ! Какво е БЕЛИНА? и защо хората се плашат, че хлорен диоксиД (ЦДС) е БЕЛИНА.Химичната формула на белината е NaClO- Натриев хипохлорит. вижте: ТУК Химична формула на Хлорен диоксиД е ClO2 и е очевадно , че са 2 различни съединения и е пълна лъжа да се пише подигравателно, че хората пиели белина за да се лекуват. Ще намерите няколко десетки писани глупости. Но ще намерите и милиони отлични споделени успехи в Интернет за употребата на така вълшебният хлорен диоксиД. Когато един човек усети ефекта върху него и го споделя на още няколко негови близки и броят от няколко хиляди нараства на милиони споделени успехи.

  • Симеонов Says:

   Линк за Белината :
   http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%B2_%D1%85%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82

   • mayamarkov Says:

    А за Уикипедиите – английската е далеч по-надеждна от нашата.
    Ето още един линк за значението на думата:
    белина

    http://rechnik.chitanka.info/w/%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0
    Речник на българския език
    белѝна — съществително име, женски род (тип 41) редактиране
    Значение
    ж., само ед. Разтвор на хлорно съединение за избелване на памучни тъкани.

    Виждате ли? Според речника всяко хлорно съединение, което става за избелване на памучни тъкани, може да се нарече „белина“.

  • mayamarkov Says:

   Ей, неразбран народ! Аз съм написала на разбираем български защо MMS Е белина, ама не, не било белина! Защото някои коментатори са само писатели, но не и читатели. Все едно да кажете, че цианкалият (KCN) вярно е отрова, но циановодородната киселина (HCN) има различна химична формула, следователно не е цианкалий и човек може да си я пие. Понякога си мисля, че е по-добре всеки да се лекува с каквото иска (белина, цианид и т.н.) и така да оставим естествения отбор да си върши работата. Но по-благородните ми чувства се бунтуват. След малко ще напиша набързо един нов пост за „ползите“ от MMS, т.е. че човек има повод да види местната красива, модерна болница отвътре.

 36. „Лечение“ с белина праща наивни австралийци в болница | Моето ъгълче Says:

  […] време се потрудих да напиша пост „Белина ли е MMS„,  в който обяснявах защо шарлатанското […]

 37. Георги Says:

  Мая, моите уважения за труда, но не е много ясно, защо ММS е белина. Ще бъдеш по убедителна ако докажеш, че от ММS(NaClO2) се получава NaCО(натриев хипохлорид, белина).И понеже не се съмнявам във вашата компетентност, съм любопитен да узная как се получава натриев хлориТ в домашни условия. Възможно ли е от белина да се получи при определени условия или от някое друго съединение?

  • mayamarkov Says:

   Ако след всичко писано по-горе още не сте убеден, боя се, че не мога да Ви помогна. Нито пък смятам за необходимо. Щом не желаете да бъдете убеден, останете си със здраве. Не заради такива като Вас пиша. Ако имате дете, Господ да му е на помощ, а ако Вие лично искате да се тъпчете с „чудотворното“ съединение, да Ви е сладко.

   • The Boundaries of Human Stupidity Says:

    Ние от The Boundaries of Human Stupidity напълно подкрепяме Мая. Но за разлика от нея не сме толкова нежни и деликатни към чувствата на дебилите. Мая, прости ни.

    Ти, Георги, и цялата паплач фенки на „На Кафе“ сте шибаният рак, който изяжда обществото ни и ще го унищожи. Надяваме се да умреш възможно най-бързо, тровейки се с белина…пардон „Чудодейни магически лайна“. Пожелаваме ти да се тръшнеш от нещо нелечимо, за да пукнеш, преди точно като тумор глупостта ти да метастазира до такава степен, че да не остане нищо от човечеството. Силно се надяваме, че науката и критичното мислене ще устоят на наплива от неграмотни идиоти с комплекси за малоценност, които подкрепят като секта шарлатани. Споменахме ли, че искаме да умреш? Гътни се в мъки.

   • mayamarkov Says:

    🙂

 38. Снежана Кръстева Says:

  Такъв идиотски коментар не съм чела никога! С такова ниво човечеството щеше да бъде в каменната ера. А с такава злоба отдавна да се е затворило.

 39. mayamarkov Says:

  Хайде, хайде, идиотизмът, нивото и злобата на Георги са със съвсем стандартни измерения, поне спрямо това, с което съм свикнала да ме даряват добронамерено-опониращите ми коментатори.

 40. диетолог Огнян Симеонов Says:

  ЦДС – Хлорен диоксид

  Какво е Хлорен Диоксид?

  Хлорният диоксид е химическо вещество с формула ClO2. Най-важните му употреби са пречистване на вода, хигиена на устната кухина и напоследък вътрешно приемане. Хлорния диоксид е утвърден като средство за дезинфекция на питейна вода с европейския стандарт DIN ЕN 12671 и в Германия Стандарт DVGW-Arebeitsblatt-W291 и одобрен по БДС 2002 год.БДС EN 12671:2009 заменя и отменя БДС EN 12671:2002 на 2009-10-30 и разрешително за пускане на пазара от МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО № 1436-1/10.12.2012

  ЧЕРВЕНИЯТ КРЪСТ ЛЕКУВА С ЦДС (хлорен диоксид)
  Хлорният диоксид е официално признат препарат за дезинфекция на вода за пиене и за дезинфекция на хранителни продукти и се използва в цял свят. Може да се пие в определени дози и помага при редица здравословни проблеми, свързани с бактериални, паразитни и вирусни заболявания. Това е доказано многократно! Има десетки лекарства, които са патентовани и се произвеждат официално и съдържат хлорен диоксид! FDA води люта битка ,а патенти върху Хлорен Диоксид от известни световни фирми колкото искаш!!!
  Някои от тези патенти включват:

  1. Нетоксичен антисептик (Pat 4035483/1977).

  2. За борба с човешките амеби (Pat.4296102 / 1981).

  3. Против деменция причинена от СПИН (Pat.5877222 / 1999).

  4. За лечение на всички видове болести на кожата (Pat 4737307 / 1988).

  5. За дезинфекция на жива кръв (Pat. 5019402/ 1991)

  6. За лекуване на наранявания по-интензивно (Pat. 5855922 / 1999).

  7. За всички видове устна грижа (Рrocter & Gamble) (Pat. 6251372B1/ 2001)

  8. Против бактериални инфекции (Pat. 5252343 / 1993).

  9. За третиране на тежки изгаряния (Pat.4317814/ 1982).

  10. За регенерация на костен мозък (Pat. 4851222 /1989)

  11. Лечение на Алцхаймер, деменция и т.н. (Pat. 8029826B2 /2011)

  12. За стимулиране на имунната система при животни (Pat. 6099855 /2000)

  13. За стимулиране на имунната система(Bioxy. Inc.) (Pat. 5830511/ 1998)

  Това напълно противоречи на твърдението на Испанската Агенция за Медицински и Санитарни продукти, испанският еквивалент на ФДА, че е възможно да причини бъбречна или чернодробна недостатъчност изразена в недостиг на кислород в червените кръвни клетки. Тази минерална сол, ClO2 (хлорен диоксид), се оказва всъщност, че е невъзможно да бъде закупена на пазара, тъй като не е нужно да се патентова и за това не би донесла високи печалби за фармацевтичната индустрия.

  ЦДС НЕ Е БЕЛИНА ! Какво е БЕЛИНА? и защо хората се плашат, че хлорен диоксиД(ЦДС) е БЕЛИНА.Химичната формула на белината е NaClO- Натриев хипохлорит. вижте: ТУК Химична формула на Хлорен диоксиД е ClO2 и е очевидно , че са 2 различни съединения дори и на цвят.Белината е прозрачна течност, а хлорен диоксид е с жълтеникаво кафяв цвят и е пълна лъжа да се пише подигравателно, че хората пиели белина за да се лекуват. Ще намерите няколко десетки писани ЛЪЖИ.Престъпление е да се твърди от специалисти по химия или други експерти, че това са 2 еднакви съединения и на тези лица трябва да се търси съдебна отговорност за публичните лъжи и да им се отнемат правата да се занимават с химия защото това може да бъде опасно за хората. Ще намерите и милиони отлични споделени успехи в интернет за употребата на така вълшебният хлорен диоксиД. Когато един човек усети ефекта върху него и го споделя на още няколко негови близки и броят от няколко хиляди нараства на милиони споделени успехи.
  Източник: http://www.bilkolechenie.net/news_detailed.php?id=247

  • mayamarkov Says:

   Хубаво е човек да няма нужда да аргументира мнението си и да доказва това или онова, понеже опонентите му вършат цялата необходима работа по въпроса.

 41. Ana Says:

  Световна Сензация на Червеният Кръст! Маларията Накрая е Победена! https://www.youtube.com/watch?v=Toer299Z_vg /Филм на Червения кръст за лечение на малария с ММС с хлорен диоксид. Първи и втори клиничен медицински тест с ММС, известен като пречиствател на вода от малария-паразитна болест в Уганда, Африка- 2012 година. Тестът е успешен показва липсата на маларийни паразити в кръвта на 781 души, излекувани за 24 часа./
  Когато поставяш тема и други са на различно мнение от твоето и започваш да ги обиждаш се нарича безсилие и простащина! КОЙ Ви плаща?смятам, че сте платена от фармацефтичната индустрия.
  Дори въпросната госпожа не е споделила тук обяснението за хлорния диоксид от официалния сайт- ММС. Споделила е само писанията срещу ММС, което си е манипулация!, а не диалог.
  Уикипедия е направила същата манипулация, като госпожата.
  ……. ММС е натриев хлорит, който при активация с киселина (лимонтузу, лимон, оцет) образува Хлорен Диоксид. Той е най-мощният и високо селективен убиец на патогени, познат на човечеството! Хлор диоксида, разрушава анаеробните и аеробни микроорганизми, включително бактерии, гъби, плесени, ферменти и паразити, които са болестотворни организми. Той е по-слаб окислител от кислорода и не може да окислява здрави телесни клетки, но притежава много по-голям капацитет за окисляване от него! Това е една от причините да е толкова ефективен.
  Има доказателства, че той помага при образуването на миелопероксидаза – химикал, използван от тялото за производство на хипохлорна киселина, която след това бива използвана от имунната система за убиване на патогени, клетки-убийци и други неща. Хлор диоксидът е единственият известен химикал, който притежава тези качества и който може да прави такива неща в тялото, без да причинява странични ефекти. ММС действа като компресор на имунната система!
  В действителност самото тяло е това, което лекува от болестите и всякакви наранявания по себе си. MMС не лекува болести. Той просто снабдява имунната система с един убиец, който тя може да използва. С MMС, имунната система става поне 100 пъти по-ефективна! …….. Принцип на действие:
  Червените кръвни тела, които обикновено разнасят кислорода из тялото нямат механизъм, по който да разграничат хлор диоксида от кислорода. Така, в стените на стомаха, където кръвта поема различни хранителни вещества, едно червено кръвно телце ще приеме хлор диоксида, който се докосва до него. Ако има паразит, бактерия и т.н., той ще бъде разрушен и хлор диоксидът също ще бъде разрушен. Ако няма паразити, хлор диоксидът ще бъде разнесен от червените кръвни телца до някоя част на тялото, където обикновено ще бъде използван за окисляването на отрови или други вредни елементи. Там той ще бъде освободен. Той няма да може да окисли някои неща, окислявани от кислорода, а само неща, които той самият може да окислява.
  Ако хлор диоксидът не попадне на нещо, което да го активира, той започва да се разпада, като придобива един два електрона. Това може да му позволи да се комбинира с други субстанции, като създава едно много важно вещество, което имунната система използва, за да произвежда хипохлорна киселина. Това е може би най-важната киселина, използвана от имунната система. Тя се използва за унищожаване на патогени, клетки убийци и даже на ракови клетки. Когато тялото има недостиг на важното вещество от което имунната система произвежда хипохлорна киселина, състоянието се нарича дефицит на миелопероксидаза. Много хора страдат в резултат на този дефицит и състоянието им може да се влоши при заболявания, защото тогава имунната система се нуждае от много по-голямо количество от тази киселина.

 42. OnqSPitonq Says:

  Продавам евтино MMS, както и подобрената му версия – чудото SMS.

  Бъркам си ги в домашни условия, като белината я смесвам с лимонтузу и сместа се бърка с голям циркониев кристал енергийно зареден лично от Маг Шарлая – гуруту на тибетските турбофолк заклинания! Тъй като го бъркам в домашни условия не мога да го кристализирам, за това го продавам в течно състояние, като към него върви сребърна дозираща лъжичка, произведена в оловна мина, скрита в джунглите на южен Китай. Самата лъжичка допълнително спомага възстановителните процеси!

  Вълшебната отвара – казвам вълшебна защото върши чудеса! помага срещу аутизам, аутруизъм, непукизъм, съдизъм и най-страшната магия – купанарската!

  Ако ви интересува продавам и конопен извлек, добит по дребна индийска рецепта и също зареден с горепосочения кристал, като първо съм го избърсал.

  Контакти няма да дам, че ми е жал да взимам парите на умственоизостанали хора!

 43. Sylvia Sertova-Shtinova Says:

  Само да вметна, че това съединение на български език се превежда, като Натриев Хипохлорид.

 44. cholly Says:

  Мая, отговори как се става привърженик на MMS? Май отговора е еднозначен. А?
  Имам клинични изследвания (черно на бяло) на здравословното ми състояние преди и след употребата на хлор диоксид. Мисля обаче, че резултатите не те интересуват. Важното е да плюеш. Защо?

  • mayamarkov Says:

   Отговорът е еднозначен:
   Поради проблеми във възприемането и осмислянето на фактите от Ваша страна.
   В своя коментар Вие от едно наблюдавано съвпадение правите извод за причинна връзка, което показва, че логиката Ви куца.
   По същия начин човек, на когото са открили тумор, след като е ял сливи, може да припише тумора си на сливите и да разправя, че има клинични изследвания (черно на бяло) за здравословното си състояние преди и след употребата на сливи.
   А това, че ми пишете на „ти“ при положение, че не се познаваме и не сме в добри отношения, е само малък допълнителен щрих от портрета Ви.

   • Вал Says:

    Този отговор е не-адекватен, опростенчески и подвеждащ. Доколкото прочетох в същата Уикипедия пише, че ClO2 освен за дезинфекция на вода и въздух в определени съотношения служи и за избелване на брашно. Близко до ума е, че подобно достъпно съединение би могло да се ползва и вътрешно без да предизвика особени вреди. За съжаление тази теза изобщо не е оборена.

   • mayamarkov Says:

    Не всяко нещо, което е близко до ума, е вярно. Едно е дадено вещество да се използва за обработка на вода и храна дълго време ПРЕДИ консумацията им, друго е човек да го навира направо в гърлото си или в задното си отвърстие – или на детенцето си.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: