Не летувайте в Приморско

Първият вариант на този пост беше озаглавен „Ако летувате в Приморско…“ и продължаваше така:

„…Ви съветвам да не припарвате до Северния плаж. Там има доста силно вълнение (впрочем нормално за Южното Черноморие в началото на август) и т. нар. спасители си вършат работата по най-лесния начин, като не пускат народа да влиза в морето. Ако някой дръзне зад гърба им да нагази във вода до коляно, рискува да бъде не само нагрубен, а дори набит. Не знам докога концесионерът (с който за жалост не можахме да се свържем нито по телефона, нито по електронната поща) ще разчита на клиенти-мазохисти, на които им харесва да бъдат охранявани като овце от мутрести грубияни. Плаж „Перла“ е добре – водата е по-тиха и спасителите изглеждат по-нормални. От Южния плаж нямам впечатления.“

Сега съм по-категорична – съветвам ви изобщо да не летувате в Приморско. Общината (също като кюстендилската) е инвестирала в паяци и е решила с тях да си пълни бюджета. Местата за паркиране, разбира се, не достигат, още повече че някои съвсем подходящи улички са забранени без ясна причина. Летовниците паркират където намерят. Най-зле са любителите на плаж „Перла“, защото до него се ходи с кола и като се върнеш, старото ти място е заето от някого. Така се видяхме принудени да паркираме до други коли и бусове в едни крайбрежни буренаци. На другия ден – пич, къде ми е колата? Оказа се, че буренаците се водели „тревна площ“ и паркирането там било абсолютно забранено, не че това го пише някъде. Местни хора ни се оплакаха, че редовно прибирали и техни коли. Виж, бусовете си стоят необезпокоявани, защото паякът не можел да ги вдигне. Общинският паркинг начислява по 3 лв. (!) на час и така бяхме облекчени от близо 100 лв.

Само да не почне някой да ми обяснява колко строго се били налагали правилата за паркиране на Запад. Как пък съпругът ми е ходил с кола в Чехия, Австрия, Германия, Холандия и Гърция и никъде не е имал проблеми с паркирането, а тук не можем да мръднем до Кюстендил или Приморско, без да бъдем рекетирани от наглите общински разбойници. Чудя се може ли в друга държава управници на курортни градове да ограбват туристите, от които зависи поминъкът на общината. Сигурно мислят – морето е тук, глезанчовците могат да помърморят, но накрая пак при нас ще дойдат. Ще идват до време. Както беше писал покойният Кръстьо Кръстев: „Аз съм патриот – почивам в Гърция„. Живот и здраве, догодина ние също възнамеряваме като много други българи да спасяваме гръцкия туризъм.

Един коментар to “Не летувайте в Приморско”

  1. Препоръчвам Синеморец за курорт | Моето ъгълче Says:

    […] не е изпонабучила забранителни знаци като например в Приморско. Затова дори през най-усиления сезон, когато е […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: