България стана арена на антиизраелски терористи

Днес на летище Сарафово край Бургас бомба избухва в автобус, който трябва да откара до Слънчев бряг група израелски туристи, дошли с полет от Тел Авив.

Засега съобщават за седем жертви и десетки ранени, между които дете и две бременни жени. Този репортаж на „Труд“ с натуралистичното отразяване на ужаса след атентата потискащо ми напомни описанията на самоубийствени атентати в самия Израел след 11 септември 2001: „“Буквално събираме малки парчета месо от жертвите. На 300 метра около автобуса има части от тела, не можем да кажем със сигурност колко са жертвите„, обясняваха потресени полицаи… „Излизах от автомобила си и погледнах, защото имаше писъци. Буквално гледах как изскачат хората от автобуса, пищяха и някои излизаха без крака, други без ръце„, разказа пред „Дарик“ 20-годишният Даниел, който бил на 20 метра от взрива.

Макар да разбирам, че съвременният тероризъм може да изненада и най-доброто разузнаване, съм бясна на нашите „служби“. Защо им се отпускат щедри щатове и финансиране, защо субсидията им само за подслушване надхвърля двойно целия бюджет на БАН, когато в замяна получаваме главно компромати, скандали и забъркване с престъпния свят? Защо не получаваме сигурността, за която си плащаме и която е първо задължение на всяка държава? В началото на годината Израел бе предупредил, че е възможно у нас да бъде извършен атентат срещу негови граждани. Но май нашите агенти по национална сигурност са решили да разчитат на износения български късмет.

Моите съболезнования на близките на жертвите и на всички пострадали.

Advertisements

Един коментар to “България стана арена на антиизраелски терористи”

  1. Гласуваш за Станишев – получаваш Хизбула « Моето ъгълче Says:

    […] месеца след атентата на летище Бургас от 18. юни 2012 г., отнел живота на петима млади израелски туристи […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: