Предизборно – 2011

До изборите остават броени дни и ми се иска и аз да си дам петте пари по темата. Най-простият ми съвет би бил: етническите българи да гласуват за когото щат без „Атака“ и ВМРО, турците – за когото щат без ДПС, а циганите – за когото щат, но по съвест. Разбирате защо препоръчвам това, нали? Не ми се живее в племенно общество, където решенията се вземат на ниво клан, държавата я няма, а личността не значи нищо.

Освен това ми се ще избирателите да престанат да гласуват за БСП (кога най-сетне електоратът й ще измре, по дяволите?). Тази партия използва доверието на българските граждани, за да работи всеотдайно за руските интереси. Освен това за разлика от представителите на другите партии социалистите явно не могат да крадат от нормално работеща икономика и щом им се удаде възможност, я разрушават, за да откраднат каквото могат. Ако си позволя едно биологично сравнение, управниците-несоциалисти са като въшките и другите обикновени паразити, които се хранят, смучейки тъканите на живия си гостоприемник; а социалистите са като бацилите на тетануса и антракса, които не са нагодени да смучат от жив гостоприемник и затова първо го убиват, а после смучат. Не ни трябват такива.

За кого аз възнамерявам да гласувам и защо: На първия тур на местните избори – за Прошко Прошков и „синята“ листа за общински съветници, а на втория – за сегашната кметица Йорданка Фандъкова. Като цяло съм доволна от управлението й и при всички положения я предпочитам пред главния й конкурент – социалиста Георги Кадиев. Някой би попитал, щом съм доволна като цяло, защо не гласувам за нея още на първия тур. Отговор – защото не виждам да прави нещо срещу бездомните кучета. Докато хищни глутници нападат гражданите на всяка равна повърхност, кметът ще има да взема да гласувам за него още на първия тур.

На президентските избори мисля и на двата тура да гласувам за Росен Плевнелиев. Обикновено поне на първия тур съм подкрепяла „синия“ кандидат, но този път няма да е така. Не знам много за г-н Румен Христов и нямам нищо против него като личност. Но щом Евгений Бакърджиев и Стефан Софиянски го подкрепят, аз пък няма. Повече от 10 години слушам как управлението на Костов се било провалило и не на последно място защото той издигал хора като Бакърджиев и Софиянски. И хората бяха толкова заети да плюят Костов, че за самите Бакърджиев и Софиянски почти не оставаше плюнка, все едно те самите бяха малолетни или недееспособни и не носеха отговорност за действията си. И ето ви резултата – сините апаратчици, разчитайки на пословично късата памет на българския избирател, ексхумираха тези политически трупове и им уреждат нещо като Клуб „Ново начало“ на Тери Пратчет (там зомбито Рег Обувката организираше събратята си да се борят за граждански права и се възмущаваше как в този град могат да те лишат от собственост само защото си умрял).

Напомням един виц за Бакърджиев от най-силните му години: Събужда се той една сутрин с тежък махмурлук, поглежда през прозореца и вика изплашен на жена си: „А бе, какво съм оплескал с моята Витоша? Снощи направих главата и нищо не помня, а сега гледам – няма я!“ Жена му го успокоява: „Забрави ли, че сме на почивка? Намираме се в хотел във Варна.“

За г-н Калфин няма да се разпростирам, след два мандата на Георги Първанов – Гоце не виждам кой разумен човек би допуснал да гласува за кандидата на БСП, а неразумните е безсмислено да ги агитирам. Но се чудя как и защо Меглена Кунева се издигна (според социолозите) до трета в надпреварата за поста. Защо сериозни хора я хвалят и заявяват готовността си да гласуват за нея? Нима са забравили как на изборите за Европарламент тя стана мюре за избиратели? „Гласувайте за Меглена Кунева“, а после госпожата си довърши комисарското мандатче и остави избирателите си с пръст в уста. Щом веднъж се е подиграла с гласоподавателите по този начин, трябва да бъде изритана от политиката. Била впечатлила европейците с компетентността си – добре, нека там си я ядат; но ние да не си създаваме име на народ, който обича да го лъжат.

Реклама

4 коментара to “Предизборно – 2011”

 1. Кюстендилци да внимават на изборите « Моето ъгълче Says:

  […] Моето ъгълче Блог за образование и други немаловажни (според мен) неща « Предизборно – 2011 […]

 2. Станишев и БСП – поборници за свобода и демокрация « Моето ъгълче Says:

  […] Президентските и местни избори минаха и като цяло „моите“ кандидати спечелиха. Под „мои“ кандидати имам предвид не хора, които наистина бих искала да ме управляват, а просто най-приемливото от това, което в момента се предлага на пазара. Както чудесно обяснява Тишо, демокрация значи да избираш възможни кандидати, а не да чакаш някакви съвършени, които не се кандидатират на тези избори и вероятно изобщо не могат да съществуват в тази несъвършена вселена. […]

 3. Да отбележим 100-годишнината от насилственото покръстване на помаците « Моето ъгълче Says:

  […] преди година и нещо посъветвах: “Етническите българи да гласуват за когото щат без […]

 4. Министър Кунева оправи Европа и България и се зае да оправя нашия Медицински университет | Моето ъгълче Says:

  […] Освен с избора си на съпруг и с кариерата си в Национално движение „Симеон Втори“ Кунева отблъсна такива като мен и с начина, по който се отнесе със собствените си избиратели на евроизборите през 2009 г.: „По време на изборите за Европейския парламент през 2009 г. Кунева е кандидат в листата на НДСВ. Кампанията на партията за евроизборите залага на посланието „Гласувайте за Меглена Кунева – европейското лице на България“. НДСВ получава 8% и печели 2 мандата. На първите 2 места в листата са Меглена Кунева и Антония Първанова, но Кунева решава да остане еврокомисар и нейното място в Европейския парламент се заема от третия в листата – Станимир Илчев“ (Уикипедия). Коментирала съм това изпълнение точно преди президентските избори през 2011 г.: […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: