Кое ценим повече: абитуриента Кемран или кучешките глутници?

Неотдавна, по-точно на 14. април, писах каква заплаха са бездомните кучета и колко необяснима е за мен любовта на българина към тях. Месец по-късно дойде поредната зловеща новина, произведена от тези кучета. На 17. май се състоя матурата по български език и литература. Ето какво се случи на този ден в Русе – цитирам vesti.bg:

Бездомни кучета нахапаха абитуриент на път за матура

Млад музикант от Русе бе нахапан зверски от глутница бездомни кучета на път за матура, предаде кореспондентът на БГНЕС. Случката се разиграла във вторник сутринта, когато обоистът от Училището по изкуствата Кемран Даудов отивал да държи първия си зрелостен изпит по български език и литература.

„Когато минавах покрай Кооперативния пазар, се появи глутница от осем кучета. Три от тях ме нападнаха и когато успях да избягам, видях, че съм нахапан. Паникьосах се“, разказва ученикът. Той се обадил на Спешна помощ, но когато разбрали какъв е случаят, отказали да отидат на място… Въпреки болката и кървящите рани по десния му крак, Кемран продължил към училище. Опитал се да намери помощ в най-близкото лечебно заведение, но се оказало, че то работи от 8 часа (а матурата също е трябвало да почне в 8 часа – М.М.).

Наложило се ръководството на училището да повика линейка, но и това не помогнало – в линейката нямали материали за почистване на рана. Единственият вариант бил да отиде в болницата. „Отказах се, защото ако закъснея, няма да ме пуснат на матурата, а това означава, че изпускам една година. Бях в дилема дали да си почистя раната или да вляза на матура“, казва ученикът.

Наложило се в крайна сметка портиерът да почисти раната и момчето да изкара изпита си с подут и кървящ крак. Едва след това отишъл на лекар, за да му сложат инжекция и да обработят нахапаните места.“

Е, аз питам – къде е държавата и къде сме ние, нейните граждани? Докога ще си пипаме ушите и ще смятаме такива случки за нормални и приемливи? Докога ще търпим държавата, чиято основна функция е да ни пази от двукраки и четирикраки хищници, да свива свенливо рамене и да се оправдава с това, че някои от нас (които никой не е броил) били защитавали бездомните кучета? Как може основното право на човека и гражданина да бъде защитаван срещу двукраките и четирикраки хищници да се слага на едни везни с патологичните натрапчиви идеи на шепа отвратителни кучелюби-човекомразци? Как е възможно в ХХІ век един абитуриент, след като съвестно е учил 12 години, да не може спокойно да иде на матура да покаже какво е научил, а да трябва да търпи рани от зъбите на бездомни кучета? Може ли някой от отвратителните кучелюби да ми обясни защо отрежда на Кемран и хиляди други невинни хора ролята на плячка за също толкова отвратителните кучешки глутници? Нека въпросът за бездомните кучета стане основен въпрос на местните избори във всеки български град, село и паланка!

П.С. Ето какъв коментар получих: „Една приятелка пък изкара кандидатстуденсткия си с нахапан крак. Не я писаха по вестниците обаче.“ Как мислите, е ли добър знак и мъничка стъпчица във вярната посока, че нахапването на млад човек преди важен изпит вече минава за новина?

4 Коментари to “Кое ценим повече: абитуриента Кемран или кучешките глутници?”

 1. Ново 20 Says:

  Кое ценим повече: абитуриента Кемран или кучешките глутници?…

  Неотдавна, по-точно на 14. април, писах каква заплаха са бездомните кучета и колко необяснима е за мен любовта н……

 2. Sparrow Says:

  Една приятелка пък изкара кандидатстуденсткия си с нахапан крак. Не я писаха по вестниците обаче.

 3. Black Wolf Says:

  Точно така! Кучетата трябва да се избият!

  След тях кой е на ред? Циганите, религиозните или някой друг? 😉

 4. mayamarkov Says:

  Blackwolf, повтарям това, което ти отговорих другаде: докато пишеш такива коментари под такива постове, няма да бъдеш обичан гост по хорските блогове. Ще ти повторя и каквото ти писа друг блогър: държиш се гнусно и го знаеш. Не знам докога ще те търпя тук, но май няма да е дълго.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: