Защитници на правото да убиваш

И аз като Лешничка „имам известен проблем с правата на човека – най-вече с изолацията им от задълженията на човека“. Може би е по-точно да кажа, че имам проблем с някои защитници на правата на човека. Например Българския хелзинкски комитет, най-влиятелната наша организация за защита на човешките права. Комитетът и по-рано е предизвиквал у мен потрес с особеното си разбиране за закона и правото на собственост. Но това, че преди два месеца председателят му Красимир Кънев се е изказал в защита на убиеца Джок Полфрийман, за мен минава всички граници.

За жалост не мога да намеря въпросното изявление на български. Впрочем то е направено пред австралийска агенция и поначало е било предназначено за „продажба“ в англоезичния свят, а не в България.

Най-настоятелно препоръчвам на г-н Кънев и всички умни глави от Комитета, които подкрепят становището му, да се консултират с психиатър. Най-добре с направление от личния лекар, така че да плати здравната каса, но ако не може – на собствени разноски. Важното е да получат навреме нужната помощ, защото с тия състояния шега не бива.

Реклами

Един коментар to “Защитници на правото да убиваш”

  1. Владимир Says:

    Споделените от някого мнения, възгледи и позиции, които драматично не съвпадат с вашите, не е основание да дисквалифицирате човека, обявявайки го за психически разстроен, нуждаещ се от психиатрична намеса. Моля, не злоупотребявайте с психиатрите и психиатрията! И без това професията ни е силно стигматизирана. Психиатрията (вече) не е инструмент за социален контрол над инакомислещите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: