Буташ търговски център с хората вътре, строиш джамия

Когато преди близо 9 години ислямисти разрушиха Световния търговски център и убиха 3000 души наведнъж, едва ли някой можеше да предвиди, че преди Центърът да бъде изграден наново, на броени метри от него ще бъде построена огромна 13-етажна джамия. Е, строежът още не е започнал, но инициаторите са купили парцела и са получили разрешение, така че изглежда само въпрос на време. Така децата на Ню Йорк ще растат в сянката на огромната джамия, както нашите деца растат в сянката на комунистическите паметници, а над лобното място на невинните хора, изтребени в името на исляма, ще пее мюезин.

По-подробно писах за това в английския си блог; ако искате да прочетете мнението ми, идете там. Тук помествам и образователни материали, т.е. предоставям услуги, а човек, който предоставя услуги, не трябва много-много да налага личните си мнения на клиентите. По тази причина неотдавна превърнах два други поста в лични публикации.

Искам само да добавя, че според мен за бой са не ислямистите, които напират да си строят джамията точно там, а нюйоркските общинари, които са им дали зелника, т.е. разрешението. Не е честно да искаш от противника да не ти е противник. Освен това не е и реалистично. Защитата на нашите ценности е наша работа и ако ние решим да не я вършим, не можем да се оправдаваме с опонентите си.

Реклами

4 коментара to “Буташ търговски център с хората вътре, строиш джамия”

 1. Счетоводител Says:

  Наистина ли никой не осъзнава каква подигравка е цялата тази идея с джамията? От много толерантност американците вече си разтвориха и ….да не казвам кое. Жалкото е, че ние гледаме от тях и повтаряме същото като папагали.

 2. Jack Says:

  Уви, явно света е населен предимно с идиоти и имбецили. Миналата седмица в пакистан забраниха гугъл и фейсбук, но не чухме дори и едно „мрън“ от дежурните правозащитници. Май тепърва ни предстои да видим точно колко глупави могат да бъдат хората 😦

 3. Валентин Says:

  Исляма няма нищо общо с тероризма.

  Истината е, че терористичният акт беше организиран с цел печалба и власт. Може да са ползвали и няколко терориста с промити мозъци, но замисълът на терористичните актове беше планиран от хора, които искат единствено власт и пари.

  Конспиративни теории за атентатите от 11 септември 2001 г.

 4. mayamarkov Says:

  То си е ясно, че ако човек иска последователно да защити исляма, не му остава нищо друго, освен да прибегне до нелепи конспиративни теории…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: