ь

er_malak

ь

Благодаря на приятелите, които сканираха изходната снимка.

Copyright Майя Маркова

Имате право да съхранявате, размножавате и разпространявате този материал, стига да не го представяте като създаден от вас или от трето лице и да не извличате печалба.

Към буквара

Реклама

2 коментара to “ь”

 1. Моят буквар « Моето ъгълче Says:

  […] ь […]

 2. anonimen Says:

  Статията за Доспат е интересна, най-малкото защото съм от там .Не съм съгласен с някои неща. Най-вече това се отнася за историята на Баташкото клане. Вярно е че в нея са участвали хора от общината,най- вече село Барутин. Мотивът за това зверство от страна на Ахмед Ага не е завист за прогреса на Батакчани. С цялото ми извинение към авторката това е смешно да убиеш толкова хора,щото бизнесът им вървял. Мотивът е отмъщение. Отмъщение за изгорените хора на Ахмед Ага в баташката пещ. Ахмед Ага пратил на няколко пъти по двама души за да докарат пратките с храна и боеприпаси, обаче хората от Батак ги залавяли и… Накрая той пратил преследвачи за да разберът какво се случва. Когато му разкали как хвърляли едни от най-доверените му хора в пещта и те изгаряли, той бил ужасен. Така последвало клането. Не правя това уточнение за да оправдавам, който и да е било, просто да се знае историята.
  Второ уточнение… В същото село барутин,археолози намират няколко гроба ,надгробните плочи на които са с формата на фес за пред властите, а под земята в камъка бил издълбаван кръст. Такава плоча има в музея в Смолян, така че безпорно е насилственото ислямизиране. Въпроса колко хора са били подложени на това е интересен и за мене, но със сигурност не е малък и броя на онези, които са приели вярата доброволно ,така като знам колко „усложливи хора“ има и днес. Прост пример- Доспат беше синя крепост-Костовград, но същите хора,които Костов напраВИ богати го предадоха и сега на власт са същите ,но от ДПС.
  Що се отнася до джамиите ,не са на всеки ъгъл, доскоро беше само една ,а сега и втората вече е готова. Аз си вярвам във Въздесъщия и го наричам Аллах. Няма религия,която да толерира неща като тези на 11.09. Така че не се страхувай от нашите джамии.
  С дълбоки уважения към всички !!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: