Подписка за присъди на убийците на Мартин Борилски

Преди 8 години Мартин Борилски (24), български студент във Франция, е зверски убит от двама български младежи. Въпреки доказателствата, поднесени на тепсия от френската полиция, нашето правосъдие отначало не иска да се занимава с извършителите, а впоследствие ги оправдава. Причината: те са много „наши момчета“, деца на важни хора, докато жертвата е от семейство на простосмъртни.

В момента в Интернет е обявена подписка с въпроси към главния прокурор, искане за справедлива присъда за извършителите на убийството и наказания за магистратите, отговорни за отказа от правосъдие.

4 коментара to “Подписка за присъди на убийците на Мартин Борилски”

 1. Leptospira interrogans Says:

  Здравейте!
  Пиша тук, защото по незнайни за мен причини не мога да се свържа с Вас по и-мейл. Наясно съм че не е тук мястото да пиша това.
  Надявам се че не е много грубо от моя страна да Ви притеснявам по този начин.
  Уча ветеринарна медицина, но никога не съм се ограничавал с учебниците, по които ни карат да учим, просто защото според мен всеки един преподавател или учебен план те въвежда в каноните на науката спрямо своите виждания.
  Проблема при мен е че ме терзаят въпроси чиито отговори не мога да открия все още.
  Вашият сайт се оказва доста ползотворен особено секцията по имунология, тъй като вдруги ден съм на изпит 🙂
  Както и да е, няма да Ви губя времето просто погледнах лекцията Ви за произход на живота.
  Бих искал да Ви попитам смятате ли че е възможно зараждането на живот на земята при каквито и да било от описаните условия?
  РНК или ДНК е било първо, ППВ или НК ?!
  Преди не се и съмнявах в тази теория, защото така ни казваха в НПМГ. Опита с колбата и т.н…..
  Колко РНК или ДНК би било необходимо „случайно“ при онези условия да се синтезира?
  Достатъчно ли би било за да бъде възможно това разнообразие от организми, което наблюдаваме днес.
  Надявам се Вие да ми дадете отговор, защото липсата на точно този отговор ме кара да виждам все по приемлива теорията за панспермията.

  Благодаря Ви за вниманието.
  С уважение, Пламен.

 2. mayamarkov Says:

  Да, смятам, че е възможно, макар все още да не знаем точния механизъм (и е много вероятно никога да не го узнаем напълно).
  Според това, което съм чела, първа трябва да е била РНК, а белтъците и ДНК да са били въведени като „рационализация“ много по-късно. Разбира се, абиогенно синтезираните молекули не са имали съвършенството на полимера, който познаваме от днешните живи клетки и наричаме РНК. Освен 4-те азотни бази сигурно е имало други, освен рибозата сигурно тук-там е имало и други мономери – но като цяло е приличало най-много на РНК.
  Колко РНК е било необходимо да се синтезира случайно – една молекула, която да катализира собствената си репликация. Повтарям: само една-едничка молекула, но със строгото условие да е можела да се самовъзпроизвежда.
  Дали това е било достатъчно за днешното разнообразие от организми – да, еволюцията, веднъж стартирана, е верижна реакция. Ако погледнете историята на живия свят, ще видите, че основният фактор, ограничаващ появата на ново разнообразие от организми, е конкуренцията им със съществуващите организми. Всяка вълна от измирания е бивала последвана от взрив от видообразувания. Това ще стане и сега, ако човекът измре.

 3. mayamarkov Says:

  На първия въпрос: Да, смятам, че е било възможно, макар засега да не знаем точния механизъм и е възможно никога да не го узнаем докрай.
  Кое е било първо: Според сегашните разбирания – РНК, после тя е „присъединила“ белтъците и ДНК. Разбира се, онези абиогенно синтезирани молекули са наподобявали РНК, без да имат съвършенството на полимера, който познаваме от живите клетки и наричаме РНК. Освен рибоза са се включвали и други монозахариди, освен 4-те бази е имало и други. Структурата се е поизчистила едва когато някоя от тези „РНК-и“ случайно се е оказала способна да катализира собствената си репликация.
  Колко РНК е трябвало да се синтезира случайно – току-що отговорих: една молекула, която да е способна да се самовъзпроизвежда. Само една. Другото е геометрична прогресия.
  Дали това би било достатъчно да се получи днешното разнообразие от организми – напълно достатъчно. Веднъж стартирана, еволюцията е автоматичен процес. Погледнете историята на живия свят – разнообразието възниква като взрив навсякъде, където организмите открият свободно място, и основният фактор, който ограничава това разнообразие, е конкуренцията с вече възникналите организми.

 4. Делян Делчев Says:

  Това е наистина едно дело, което говори много какво точно имат в предвид чужденците, когато казват че ще ни наложат предпазна клауза за правосъдието. По въпроса съм писал тук http://delian.blogspot.com/2009/03/blog-post_4408.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: